
Česneková polévka s brambory
Recept na chutnou česnečku.
-
4,2
158×
-
45 min
-
28×
Recept na chutnou česnečku.
158×
45 min
28×
4 ks
1 kostka
2 ks
2 lžíce
8 stroužků
2 lžíce
2 l
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a osmažíme jíšku. Necháme ji vychladnout.
Velké brambory a česnek oloupeme. Brambory nakrájíme na kostičky a nasypeme do 2 litrů vody. Do vody prolisujeme i stroužky česneku, přidáme špetku kmínu a dáme vařit. Vaříme, dokud brambory nezměknou. Když jsou brambory téměř měkké, odebereme do hrnku trochu horkého vývaru a rozpustíme v něm kostku masoxu nebo zeleninového bujónu. Vývar pak nalijeme zpátky do hrnce a dovaříme s brambory.
Do česnekové polévky vmícháme jíšku a krátce povaříme. Nakonec do česnečky rozklepneme dvě vajíčka a za stálého míchání je necháme v polévce srazit.
Česnekovou polévku opepříme, dochutíme majoránkou a můžeme podávat.
Proboha! Masox?! Fuj, tu chemickou sr....ku, jeste nekdo použiva? :-( vzdy to zkazi chut :-(
Lidi vám už tady vážně není pomoci máslo jako takové je zdravé pokud tedy nemyslíte rama a podobně ano to je chemicky výrobek ale normální kostkové je v pohodě a česnečka s masem je typická česnečka kterou najdeš v restauracích a všude. Je to tvůj problém ale pusou že tam nemusíš dávat jen Masox píšou že tam můžeš dát i zeleninová bujón. Takže ano můžeš si to udělat i bez masa tady by si měl trošku někdo uvědomit co píše
Byla výborná dělala jsem ji asi už 4x a nikdy jsem tam nedala sůl není potřeba
Česnečka tradiční rychlá a domácí vyprošťovací má základ v masoxu - s kocovinou a nebo v nemoci je totiž třeba konat rychle! Chcete-li ještě poctivější a tedy trochu jinou než tradiční rychlou vložte do hrnce kost a místo masoxu připravte základ - kuchaři již vědí - vývar (jak na něj o recept jinde). Opravdu silnou česnečku všechny neduhy z těla vyhánějící lze připraviti oloupáním všech stroužků, které naleznete na paličce česnekové, paličky tyto oloupané nebojte se do mixéru dáti, trochou vody zalíti, půl cibule přidati, extrapálivou chilly papričku přihodit, hladou mouku přidat (tak dvou až třech lžic je třeba) a rozmixovati na krémovitou tekutinu, kterou do vývaru horoucího a ne vroucího za míchání stálého opatrně vlívati smíte - i kořením nepohrdnouti - kmínu špetku přidejte, opatrně se solí, pepřem opepřit - bylo-li chilly vynecháno. Pak ten zázrak chvilku na mírném ohni vařit nechte, dle chuti přidejte brambor, či těstovinu, či kruton, či klidně i se sýrem pak být může po variaci francouzké, až fantazii svou jistě máte.
Fuj, do všeho cpát maso. Chudáci zvířata! Vždyť to jde i bez - a zdravěji a chutneji! Česneku super,Anna trn masox - umelotina první třídy, přečtěte si někdy složení.. Ale jediné co mě zaráží, proč to máte pod vegetariánským receptem, když tam dáváte masox..
No nevím co to má společného s česnekovou polévkou. To máslo úplně zabije chuť česneku a přebije vše ostatní. Takže po uvaření a ochutnání to je pouze máslová sračka. Tohle by jsem nepodal ani psovi.
Jinak ten sýr jo k máslu se hodí, stačí pak přidat smetanu cibuli a maso a ubrat vodu z tohoto receptu a je z toho dobrá sýrová omáčka.
moc dobra polevka
Protože každej je línej nechat udělat fakt dost silnej vývar a radši to udělají z masoxu ;)
Typicke ceske vareni... masox do polevky... proste hnus. Co tam treba misto masoxu dat dve kureci kridla, nebo nejakou kureci kost?