Česnečka se sýrem

20 min | polévka | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 944479x
Řádná česnečka, která postaví na nohy i mrtvolu.
Komentáře receptu 165
Uvařil jsem to (Recept vařilo 271 lidí)


Postup přípravy receptu

Menší cibuli a česnek očistíme. Cibuli nasekáme najemno, česnek také, nebo jej nakrájíme na plátky či prolisujeme. Záleží, jak má kdo rád. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.

V hrnci rozehřejeme sádlo a zesklovatíme cibuli. Přidáme česnek, krátce orestujeme a zalijeme horkou vodou. Přidáme brambory, kostku bujónu (masový nebo zeleninový) a polévku osolíme, opepříme a přidáme drcený kmín. Česnečku vaříme do změknutí brambor.

Ke konci přidáme do česnečky drhnutou majoránku. Pro silnější česnekový efekt můžeme přidat další 3 stroužky česneku, tentokrát už prolisovaného.

Horkou česnečku lijeme nejlépe do misek a posypeme upečenými kostičkami tvrdšího chleba a nastrouhaným sýrem. Hotovou česnečku se sýrem ihned podáváme.

Smudlina1 autor receptu:

Česnečka se sýrem

Počet přidaných receptů: 22

Ingredience

na porce
Vaše cena 5879 běžně 11306 Kč sleva 48 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
740 hlasujících
  • Recept Česnečka se sýrem - Česnečka se sýrem
  • Recept Česnečka se sýrem - Můj první pokus. Česnečka byla výborná! Vřele doporučuji :)
  • Recept Česnečka se sýrem - Česnečka se sýrem.
  • Recept Česnečka se sýrem - Výborná česnečka.
  • Recept Česnečka se sýrem - Česnečka s brambory, sýrem a krutony.
  • Recept Česnečka se sýrem - česnečka se sýrem.

Kuchařky obsahující recept Česnečka se sýrem

Recept se nachází v 1809 kuchařkách
Alnilam
Zdravá lehká jídla 51 receptů
KDI
VARENIE 8355 receptů
chrobakova.d
BABIČČINA 924 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Česnečka se sýrem

Celkový počet komentářů: 10
  • Komentář k receptu Česnečka se sýrem Tereza 21.06.2016 18:17:23

    Můžu se zeptat, máte někdo prosím typ na to, jaký sýr se do česnečky hodí nejlépe? :-)

    • Re: Komentář k receptu Česnečka se sýrem Fido 03.08.2016 19:36:20

      TIP
      Někomu něco doporučujeme, nebo něco odhadujeme.
      TYP
      Druh, skupina (lidí, věcí) s nějakými určitými vlastnostmi (např. typ výrobků).

      Do česnečky se hodí sýry typu polotvrdého, např. Eidam,
      tvrdé a extra tvrdé sýry, např. Ementál, Čedar, Moravský blok, Parmezán.

      • Re: Re: Komentář k receptu Česnečka se sýrem Jozef 21.12.2016 18:04:35

        Správny názov (tak, ako sa ten ktorý syr v mieste svojho vzniku nazýva) je nasledovný:
        Edam
        Emmental
        Cheddar
        Parmigiano Reggiano
        Počeštené a poslovenčené spotvoreniny názvov
        sú všeobecne známe.

        • Re: Re: Re: Komentář k receptu Česnečka se sýrem Jan 22.02.2017 15:50:58

          není to úplně pravda, Eidam je eidam, a nikdy nebude Edamem. Eidam je hnusný český paskvil, který ani nemá oprávnění aby byl používán ani jako plagiát, nejhnusnější sýr na světě a nemá vůbec nic společného s Edamem, kterému byl v ČR neoprávněně ukraden název a znetvořen do výsledné podobě Eidamu ...

    • Re: Komentář k receptu Česnečka se sýrem Jan 22.02.2017 15:47:43

      jakýkoliv kromě hnusného bezvýznamného českého eidamu 30%, ten odpad co se prodává v ČR jako sýr nepatří vůbec do žádného jídla, ale do koše ...

  • Anebo taky... MIC 30.03.2016 21:03:18

    V tom receptu je toho špatně tolik, že je vlastně špatně úplně celý :)
    Některé ingredience tam nepatří (cibule, bujón).
    Jiné se používají jinak (voda na brambory by se jíst/pít fakt neměla).
    A většina zbylých ingrediencí se nesmí vařit, může se maximálně přelít vařicí vodou (česnek, majoránka).

    Zkuste to radši takhle:
    1. Uvařte brambory podle chuti (dávat do vařící vody, vařit 20 minut, voda v hrnci palec nad brambory, hodně soli, trochu kmínu). Po uvaření vodu vylijte!
    2. Připravte zvlášť utřený česnek se solí, majoránku a sádlo
    3. Uvařte zvlášť vodu (v rychlovarné konvici nebo v hrnci, to je fuk).

    Všechno postavte na stůl.

    Jídlo pak probíhá následovně: Každý si nalije do talíře vodu, přidá (množství dle chuti) sádlo, majoránku (je dobré rozemnout v dlani), utřený česnek se solí a případně brambory. A rovnou baští.
    Ušetříte hafo surovin, protože majoránka i česnek po chvilce vaření zcela ztratí chuť a tudíž je tam dáváte na začátku naprosto zbytečně.
    A já osobně mám úplně nejradši, když se brambory nabírají ze separé talířku každá lžíce zvlášť a v polévce se jenom každá lžíce s bramborami namočí.

    Vyzkoušejte a uvidíte.

    • Re: Anebo taky... Jiřik 15.10.2016 10:45:19

      Dobrý den,

      já sice moc nevařím, ale nechal jsem se Vámi inspirovat a od teď vyloženě piji vařící vodu a zajídám zeleninou dle chuti. Občas přidám kousek masa, ale to musím chvíli držet v ústech (cca 15-20 minut).

      Mohu jen doporučit, ušetřil jsem spoustu času.

      S pozdravem
      Opařená huba

      • Re: Re: Anebo taky... ene 02.02.2017 19:08:08

        Díky Jiřiku, díky za váš úžasný recept už dlouho jsem se tak nenasmála. Od teď tak vařím všechny polévky, těším se třeba na boršč, to nebudu vědět, co dát do huby dřív.

    • Re: Anebo taky... Zdenda 10.08.2016 20:33:51

      No nevím kde si co slyšel ale v původním receptu cibule je a používá se jako zvírazňovač chuti. Česnek se vařit může ale ne moc dlouho pak má nasládlou chuť.

    • Re: Anebo taky... Tereza 27.04.2016 22:07:28

      Ve spoustě věcí máte pravdu, ale proč by se neměla jíst voda, ve které se vařily brambory??? Vždyť ta je základem spousty polévek, například bramboračky. Ještě nikdy jsem neviděla, aby se polévka vařila tak, že se uvaří všechny ingredience zvlášť, a pak se jen přelijí vařící vodou. Co nějaké spojení chutí?

Nalezeno receptů: 165
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Česnečka se sýrem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept