reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

na ozdobu

Postup přípravy

Menší cibuli a česnek očistíme. Cibuli nasekáme najemno, česnek také, nebo jej nakrájíme na plátky či prolisujeme. Záleží, jak má kdo rád. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.

V hrnci rozehřejeme sádlo a zesklovatíme cibuli. Přidáme česnek, krátce orestujeme a zalijeme horkou vodou. Přidáme brambory, kostku bujónu (masový nebo zeleninový) a polévku osolíme, opepříme a přidáme drcený kmín. Česnečku vaříme do změknutí brambor.

Ke konci přidáme do česnečky drhnutou majoránku. Pro silnější česnekový efekt můžeme přidat další 3 stroužky česneku, tentokrát už prolisovaného.

Horkou česnečku lijeme nejlépe do misek a posypeme upečenými kostičkami tvrdšího chleba a nastrouhaným sýrem. Hotovou česnečku se sýrem ihned podáváme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Česnečka se sýrem

Celkový počet komentářů: 178
  • Bára
    Bára

    Komentář k receptu Česnečka se sýrem

    Probůh, proč bujón??? :)
    To jsou lidi v dnešní době tak liný si udělat doma poctivej vývar bez různejch zahušťovadel a dalších chemickejch složek?

    12.03.2018 13:22:53

    • Palaska
      Palaska

      Re: Komentář k receptu Česnečka se sýrem

      Tato česnečka je na stole za 30 minut. S vývarem nejdřív za 120 minut.
      Zkrátka na vývar není vždy čas, nebo vhodné maso, podmínky k uvaření...

      25.03.2018 11:15:59

  • Adéla Ryšánkova
    Adéla Ryšánkova

    Komentář k receptu Česnečka se sýrem

    Moje první česnekačka a chutnala celé rodině :) perfektní :)

    16.01.2018 23:29:28

  • MIC
    MIC

    Anebo taky...

    V tom receptu je toho špatně tolik, že je vlastně špatně úplně celý :)
    Některé ingredience tam nepatří (cibule, bujón).
    Jiné se používají jinak (voda na brambory by se jíst/pít fakt neměla).
    A většina zbylých ingrediencí se nesmí vařit, může se maximálně přelít vařicí vodou (česnek, majoránka).

    Zkuste to radši takhle:
    1. Uvařte brambory podle chuti (dávat do vařící vody, vařit 20 minut, voda v hrnci palec nad brambory, hodně soli, trochu kmínu). Po uvaření vodu vylijte!
    2. Připravte zvlášť utřený česnek se solí, majoránku a sádlo
    3. Uvařte zvlášť vodu (v rychlovarné konvici nebo v hrnci, to je fuk).

    Všechno postavte na stůl.

    Jídlo pak probíhá následovně: Každý si nalije do talíře vodu, přidá (množství dle chuti) sádlo, majoránku (je dobré rozemnout v dlani), utřený česnek se solí a případně brambory. A rovnou baští.
    Ušetříte hafo surovin, protože majoránka i česnek po chvilce vaření zcela ztratí chuť a tudíž je tam dáváte na začátku naprosto zbytečně.
    A já osobně mám úplně nejradši, když se brambory nabírají ze separé talířku každá lžíce zvlášť a v polévce se jenom každá lžíce s bramborami namočí.

    Vyzkoušejte a uvidíte.

    30.03.2016 21:03:18

    • Tereza
      Tereza

      Re: Anebo taky...

      Ve spoustě věcí máte pravdu, ale proč by se neměla jíst voda, ve které se vařily brambory??? Vždyť ta je základem spousty polévek, například bramboračky. Ještě nikdy jsem neviděla, aby se polévka vařila tak, že se uvaří všechny ingredience zvlášť, a pak se jen přelijí vařící vodou. Co nějaké spojení chutí?

      27.04.2016 22:07:28

    • Zdenda
      Zdenda

      Re: Anebo taky...

      No nevím kde si co slyšel ale v původním receptu cibule je a používá se jako zvírazňovač chuti. Česnek se vařit může ale ne moc dlouho pak má nasládlou chuť.

      10.08.2016 20:33:51

    • Jiřik
      Jiřik

      Re: Anebo taky...

      Dobrý den,

      já sice moc nevařím, ale nechal jsem se Vámi inspirovat a od teď vyloženě piji vařící vodu a zajídám zeleninou dle chuti. Občas přidám kousek masa, ale to musím chvíli držet v ústech (cca 15-20 minut).

      Mohu jen doporučit, ušetřil jsem spoustu času.

      S pozdravem
      Opařená huba

      15.10.2016 10:45:19

    • tamee
      tamee

      Re: Anebo taky...

      nechapu, proc si nezalozite svuj vlastni recept misto toho kritizovani.
      nebo se bojite reakci?

      02.06.2017 18:18:50

    • pajous
      pajous

      Re: Anebo taky...

      Plně souhlasím s " MIC " , to je opravdu pravá česnečka. Takto se odjakživa vařívala. Uvedený recept je sice polévka, ale ne klasická česnečka.

      22.01.2018 08:41:20

Nalezeno receptů: 178

Přidat příspěvek k receptu Česnečka se sýrem