reklama
hledat uživatel
       

Český špenát

Zkuste si uvařit tuto českou přílohu podle mého oblíbeného receptu.


  • 4,7

    27×

    4,7 27
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Zmrazený špenátový protlak necháme zvolna (alespoň z poloviny) roztát a postupně odléváme přebytečnou vodu. Malou cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi jemno.

Nakrájenou cibuli osmažíme na másle tak, aby zesklovatěla. Přidáme špenát a zvolna dusíme asi 10 minut.

Mezitím si prolisujeme stroužky česneku, utřeme se solí a přidáme do špenátu. Za stálého míchání zvolna zaprášíme hladkou moukou a ještě asi 2 minuty provaříme. V závěru vmícháme jeden žloutek.

Český špenát podáváme například k pečenému masu a bramborovým knedlíkům.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Český špenát

    Celkový počet komentářů: 14
    • Michaela Sagarová
      Michaela Sagarová

      Komentář k receptu Český špenát

      Manžel moc nemusel špenát, ale po dnesnim obědě ho mam delat častěji. Takže děkuji za skvělý recept �

      14.01.2018 17:51:23

    • Klára Kvasná
      Klára Kvasná

      Špenát s cibulkou do zlatova

      Milí přátelé, tak jsem dala na vaše rady a cibulku do špenátu orestovala do zlatova. Špenát nám moc chutnal a proto výsledek přidávám na fotografii k receptu ;o),

      26.01.2014 12:57:34

    • mstasova
      mstasova

      záměna za špenát-kopřiva nebo mangold

      Místo špenátu používám čerstvě natrhanou kopřivu,krátce povařím,rozmixuji a dále upravuji jako klasický špenát.je to moc dobré-ochutnejte !!!!
      zdraví Milada

      20.05.2013 21:24:14


    • IVCA
      IVCA

      LAHODNY SPENATEK

      JA DELAM SPENAT NA CESNEKU CIBUL DO RUZOVA -PEPR SUL- A NAKONEC PRAVE MAGI JE TO MNAMKA.-DOBROUCHUT

      20.05.2013 10:58:09

      • Miloš Kosík
        Miloš Kosík

        Re: LAHODNY SPENATEK

        Taky, cibulku do zlatova a já dávám místo magi masox jinak stejný ,sklovatá cibulka nedá tu správnou chuť,ale tisíc lidí, tisíc chutí.

        20.05.2013 11:33:51

    • lumik
      lumik

      já zase místo mouky sypu trochu strouhanky,líbí se mi že se u těchto příspěvků na špenát lidé tolerují,někde je to až přes čáru,všem hezký den

      15.05.2013 08:23:13

    • karin
      karin

      Můj názor, nic víc.

      Někdy má špenát nepříjemnou, zemitou chuť a proto do špenátu přidám vždy trochu mléka nebo smetany. Vlastně do každé zeleniny, alespoň několik lžic. Přijde mi chutnější.

      14.05.2013 13:25:15

      • Klára Kvasná
        Klára Kvasná

        Děkuji za váš názor, já naopak raději špenát bez mléka a smetany, proto jsem přidala tento recept. Spousta lidí přidává třeba i deci mléka a potom je špenát příliš tekutý, nebo musíte dusit mnohem déle. Proto i nechávám špenát předem roztát, abych odlila přebytečnou vodu, což umožní kratší dušení a špenát je hustší konzistence.....ale jak se říká: "Sto lidí, sto chutí" :o))

        14.05.2013 13:54:26

    Nalezeno receptů: 14
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Český špenát

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.