reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Český bramborový knedlík

Tradiční recept na výborný bramborový knedlík.


  • 3,9

    19×

    3,9 19
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

1365 kJ / 326,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

22. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem

22. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Videonávod: Jak si vyřezat strašidelnou halloweenskou dýni?

22. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Videorecept: Úžasné veganské cupcakes podle Anny

22. 10. 2020

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce nejlépe den dopředu. Studené brambory oloupeme a nastrouháme na jemno.

Nastrouhané brambory osolíme, uprostřed uděláme důlek a do něj rozklepneme vejce, posypeme částí mouky a ručně vypracujeme bramborové těsto. Podle potřeby přidáváme mouku. Množství mouky je orientační, záleží na kvalitě brambor. Musí vzniknout hladké husté těsto, ze kterého půjdou vytvarovat knedlíky.

Těsto na bramborové knedlíky rozdělíme na dvě nebo tři části podle velikosti hrnce, v němž budeme vařit, z každé části vyválíme knedlík a uvaříme ho v páře (asi 20 minut ). Někdo knedlíky vaří také v osolené vodě.

Český bramborový knedlík podáváme k upečenému masu se špenátem nebo zelím.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Český bramborový knedlík

    Celkový počet komentářů: 3
    • vehro
      vehro

      Milá paní Žaneto,jak je psáno,podle druhu brambor dáte mouku,asi jste to neodhadla.

      13.11.2015 13:53:00

    • Marťas
      Marťas

      Komentář k receptu Český bramborový knedlík

      Paní Žaneto, pokud ovládáte vaření tak jako pravopis, ani se nedivím, že byly kašovité :-D

      12.11.2015 19:39:26

    • Žaneta
      Žaneta

      Komentář k receptu Český bramborový knedlík

      Recept jsem uvařila a katastrofa. Knedlíky byli tak kašovité, že se nedali ani krájet. Škoda, že jsem ztratila recept na bramborové knedlíky, které jsou chutné i skvělé konzistenčně.

      03.01.2015 15:18:16



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Český bramborový knedlík

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.