reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Český bramborový knedlík

Tradiční recept na výborný bramborový knedlík.


  • 3,9

    18×

    3,8 18
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

1365 kJ / 326,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 555 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce nejlépe den dopředu. Studené brambory oloupeme a nastrouháme na jemno.

Nastrouhané brambory osolíme, uprostřed uděláme důlek a do něj rozklepneme vejce, posypeme částí mouky a ručně vypracujeme bramborové těsto. Podle potřeby přidáváme mouku. Množství mouky je orientační, záleží na kvalitě brambor. Musí vzniknout hladké husté těsto, ze kterého půjdou vytvarovat knedlíky.

Těsto na bramborové knedlíky rozdělíme na dvě nebo tři části podle velikosti hrnce, v němž budeme vařit, z každé části vyválíme knedlík a uvaříme ho v páře (asi 20 minut ). Někdo knedlíky vaří také v osolené vodě.

Český bramborový knedlík podáváme k upečenému masu se špenátem nebo zelím.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Český bramborový knedlík

    Celkový počet komentářů: 3
    • vehro
      vehro

      Milá paní Žaneto,jak je psáno,podle druhu brambor dáte mouku,asi jste to neodhadla.

      13.11.2015 13:53:00

    • Marťas
      Marťas

      Komentář k receptu Český bramborový knedlík

      Paní Žaneto, pokud ovládáte vaření tak jako pravopis, ani se nedivím, že byly kašovité :-D

      12.11.2015 19:39:26

    • Žaneta
      Žaneta

      Komentář k receptu Český bramborový knedlík

      Recept jsem uvařila a katastrofa. Knedlíky byli tak kašovité, že se nedali ani krájet. Škoda, že jsem ztratila recept na bramborové knedlíky, které jsou chutné i skvělé konzistenčně.

      03.01.2015 15:18:16



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Český bramborový knedlík

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.