reklama
hledat uživatel
       

České zelí

Recept pro úpravu zejména raného zelí, jak se připravuje v Čechách jakožto příloha k vepřové pečeni s houskovými knedlíky.


  • 2,8

    2,7 9
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Bílé zelí očistíme a nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Zelí vložíme do mísy a spaříme 1000 ml vroucí vody, potom vodu ze zelí scedíme.

V kastrole zpěníme na sádle cibuli, přidáme zelí, sůl, cukr a kmín, podlijeme cca 150 ml vody a dusíme doměkka, až se voda téměř vysmahne. Pak přidáme pro dochucení ocet, zasypeme moukou a dusíme ještě asi 10 minut.

České zelí podáváme jako přílohu k vepřové pečeni s knedlíkem.

Energetická hodnota: 255kJ / 100 g, 528kJ / na porci

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu České zelí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.