České zelí

2 hod | příloha | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 170x
Recept pro úpravu zejména raného zelí, jak se připravuje v Čechách jakožto příloha k vepřové pečeni s houskovými knedlíky.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Bílé zelí očistíme a nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Zelí vložíme do mísy a spaříme 1000 ml vroucí vody, potom vodu ze zelí scedíme.

V kastrole zpěníme na sádle cibuli, přidáme zelí, sůl, cukr a kmín, podlijeme cca 150 ml vody a dusíme doměkka, až se voda téměř vysmahne. Pak přidáme pro dochucení ocet, zasypeme moukou a dusíme ještě asi 10 minut.

České zelí podáváme jako přílohu k vepřové pečeni s knedlíkem.

Energetická hodnota: 255kJ / 100 g, 528kJ / na porci

Gogela autor receptu:

České zelí

Počet přidaných receptů: 21

Ingredience

na porcí


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu České zelí

Přidat příspěvek k receptu České zelí
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept