reklama
hledat uživatel
       

České tiramisu

Zákusek po dobrém obědě. Další recept na tiramisu z pomazánkového másla. Tentokrát zase jinak.


  • 4,3

    549×

    4,3 549
  • 25 min

  • 79×

Ingredience

krém



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 662 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 905 hodnocení

Luštěninové penne s čočkovou omáčkou a feta sýrem krok za krokem

27. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 651 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 731 hodnocení

Jak uvařit vejce, aby neprasklo, dalo se dobře oloupat a mělo dokonalý žloutek

26. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 135 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 186 hodnocení

Tvarohové koblihy bez kynutí krok za krokem

25. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 720 hodnocení

Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky

24. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 602 hodnocení

Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty

24. 2. 2020

Postup přípravy

Z pomazánkového másla, cukru a smetany vyšleháme hladký jemný krém. Kávu necháme vychladit a zamícháme do ní rum.

Dortovou formu vyložíme pečícím papírem nebo fólií a rozložíme do ní piškoty. Ty pokapeme rumem s kávou. Pak přijde na řadu vrstva krému. Střídavě vše vrstvíme a každou vrstvu piškotů pokapeme rumem a kávou. Poslední vrstvou by měly být krém, který posypeme kakaem.

Připravený krém dáme ztuhnout do lednice. Vychlazený jej podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu České tiramisu

    Celkový počet komentářů: 106
    • Safrika
      Safrika

      Rychlovka a moc dobre :)

      13.09.2012 15:01:06

    • raduska
      raduska

      ja to mam z pomazankoveho masla rada je to vyborny na to ze je to tak jednoduchy!!!! muzu to toho ujist:D

      28.08.2012 20:19:28

    • Zuzana
      Zuzana

      Chtěla bych se zeptat, jestli by se tento recept dal dělat místo pomazánkového másla, s normálního másla ??? Jsem zatím začátečník takže nevím.
      Prosím poradte mi !! ( Je mi 12 let ! Ráda zkouším nové recepty )

      S pozdravem Zuzana :)

      19.08.2012 19:37:48


      • Radka.Radecka
        Radka.Radecka

        české tiramisu (které je levnější variantou pravého italského) jen z pomazánkového másla. Pravé máslo má jinou konzistenci a jiné vlastnosti.
        No a pravé tiramisu se dělá z mascarpone, které je ale poněkud dražší než pomazánkové máslo, které se používá v tomto receptu. Konečná chuť je také jiná.
        Někomu chutná více z mascarponě, ale znám paní, která je češka, žije v Itálii a z ČR si na tiramisu vozí pom.máslo, protože jí více chutná.

        29.08.2012 07:15:31

    • =))
      =))

      Víborné =) Dík za recept=**

      09.08.2012 18:07:07

    • Myrrha
      Myrrha

      Je to zvláštní, ale mně víc chutná varianta s pomazánkovým máslem. Zkoušela jsem i mascarpone, ale tolik mi to nechutnalo :-) možná u nás není k dostání kvalitní mascarpone, proto volím variantu s pomazánkovým máslem.

      29.07.2012 16:47:00

    • Market
      Market

      mňamózní recept!

      09.07.2012 12:53:32

    • Morgana
      Morgana

      Víte, já vážně nechápu, jak může někdo do tiramisu napatlat pomazánkové máslo !!! To je pro mě stejná zvratka jako špagety s kečupem, eidamem a točeňákem.

      24.06.2012 19:32:07


    Nalezeno receptů: 106

    Přidat příspěvek k receptu České tiramisu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.