reklama
hledat uživatel
       

Ingredience

krém

Postup přípravy

Z pomazánkového másla, cukru a smetany vyšleháme hladký jemný krém. Kávu necháme vychladit a zamícháme do ní rum.

Dortovou formu vyložíme pečícím papírem nebo fólií a rozložíme do ní piškoty. Ty pokapeme rumem s kávou. Pak přijde na řadu vrstva krému. Střídavě vše vrstvíme a každou vrstvu piškotů pokapeme rumem a kávou. Poslední vrstvou by měly být krém, který posypeme kakaem.

Připravený krém dáme ztuhnout do lednice. Vychlazený jej podáváme.

reklama

Podobné recepty

Komentáře k receptu České tiramisu

Celkový počet komentářů: 101
  • Michaela
    Michaela

    Komentář k receptu České tiramisu

    Dezert je rychlý a chuťově dobrý. Jen toho cukru dám příště méně.

    22.07.2017 10:17:35

  • Matteo
    Matteo

    Komentář k receptu České tiramisu

    Neexistuje Český Tiramisu. Tiramisu je tradiční italský recept. Stejně tak neexistuje francouzská svíčková. Dělejte věci dobře. Protože kazite neco, co má světovou tradici.

    27.04.2017 08:41:49

    • jirka
      jirka

      Re: Komentář k receptu České tiramisu

      Chápu že jsi nejchytřejší na planetě,ale v názvu je napsáno české,nikoli pravé nebo tak podobně. Myslím si že je to věc každého co si tam dá a pokud mu to chutná je to jen jeho věc. A ty pokud si chceš hojit mindráky tak si běž raději zaběhat a nedělej ze sebe hlupáka.

      15.11.2017 12:34:47

  • Marie
    Marie

    Komentář k receptu České tiramisu

    Výborný a celkem rychlý recept:-) Jen těch 200 g cukru mi přijde moc moc moc, dávám 70 g a někdy mám dojem, že i tak bych mohla ještě trochu ubrat:-) A to mám sladké ráda :-) Jinak skvělé! :-)

    18.09.2015 15:29:50

  • Ivett
    Ivett

    Komentář k receptu České tiramisu

    Naprosto výborný a rychlý recept! :)

    26.08.2015 11:35:08

  • babrlinka
    babrlinka

    Zbytečná smršť

    negativismu. Proč si nepřečíst výsledky nápadů jiných - osobně dělám spíše z mascarpone, ale udělala jsem i z pomazánkového másla a nikomu z mých blízkých se po požití nic nestalo :-). Samozřejmě, že také poznáme rozdíl, ale není to v tomto případě na nějaké bouřlivé diskuze. Když mají mlsnou, tak si dají i něco jiného než originál. Snacha studovala a pracovala v Itálii, syn má mlsný jazyk má vystudovanou gastronomii ale že by mi přednášeli o tom jak to má vypadat se mi nestalo. Vytvořme si u jídla příjemnou atmosféru a trochu empatie k hostiteli a když nechutná - tak si dáme jen to kafe. A tady přece můžeme či nemusíme recepty jiných používat a ne se nervovat jestli to má být tak, či tak, nedejbože si dokazovat, že "my" jsme někde jinde než "oni". Ať se v kuchtění daří, hostitelům co nejvíc spokojených hostů - odměny za jejich snahu.

    27.07.2015 09:39:21

    • Iv17
      Iv17

      Re: Zbytečná smršť

      Plně s Vámi souhlasím, lépe bych to nenapsala. Vadí mi, když se v komentářích objevují vyloženě nepřátelské odezvy,-reakce na některé recepty nebo třeba jiné postupy. Každý má jinou chutˇ a právo na svůj názor, ale že bych reagovala negativně a skoro bojovně jen proto, že ten recept se mi nelíbí...to není můj způsob.
      A ještě k Tiramisu, originál jsem také jedla, ale vůbec mně nevadí jiné třeba jednodušší recepty, já si dělám nepečený dort z piškot, kávy,kakaa, ovoce a tvarohu, máslo nedávám. Dort je po odležení moc dobrý a může konkurovat nějakému originálu z cukrárny.

      27.08.2015 13:06:29

  • Kristýna
    Kristýna

    Komentář k receptu České tiramisu

    Nevím, proč Češi mají tendenci pořád a neustále něco kritizovat. Ať člověk udělá, co udělá, vždycky se najde někdo, kdo má potřebu se v tom šťourat. To nemáte nic jiného na práci, než cpát jen své názory všem, a ten kdo je nepovažuje za správné, je vlastně úplný blbec a chudák? Já osobně na tento recept nedám dopustit, a to jsem měla pravé Tiramisu několikrát, dokonce i v Itálii, a nechutná mi tolik, jako tohle. Pravé Tiramisu mi přijde tužší, co se týče piškotu, načež tohle "české" Tiramisu je lehké, jemné a vláčné. Je to věc názoru, ale nechápu, proč vy ostatní poučujete jak autorku receptu, ale i ostatní, že toto není Tiramisu, že si raději máme udělat 1x do měsíce posvícení a udělat si pravé Tiramisu, než něco nahrazovat, že peněžně to vyjde stejně. Ano, ale asi jste nepochopili to, že někomu to pravé Tiramisu třeba nechutná tak, jako tohle "naše české".

    24.07.2015 07:30:57

  • Paja
    Paja

    Komentář k receptu České tiramisu

    Neříkám že je tento recept špatný, ale od Te doby co jsem poprvé zkusila tiramisu z mascarpone a čerstvých vajec ( nejlépe zakoupeny ten den v supermarketu). Tak už ji ne nechci chuť mascarpone je nezaměnitelnou a kdo ho nemůže sehnat tak ho prodávají v lidu za 37 korun. A myslím že když si jednou dopřejete tiramisu s mascarpone taky už si nedáte ji ne. A pokud se bojíte Salmonely tak si žloutky vyšleháme s cukrem nad vodní parou, misto bílků smetanu ke šlehání a krém je hotový. Ale musím ještě dodat že nim vám tak krásný ne nadýchal krém jako sníh z bílků možná by sel také ošetřit parou ale to jsem ještě nezkoušela delam ze syrových vajec a nikomu se nic nestalo. Omlouvám se za pravopis psáno na tabletu a ve spěchu :) a i když nepoužijete amareto (mandlový liker) je to vynikající s vejci je cena okolo 100 Kč porci asi 4-6 ale myslím že do druhého dne nic nezbude

    23.07.2015 19:26:45

Nalezeno receptů: 101

Přidat příspěvek k receptu České tiramisu