České tiramisu

25 min | moučník | italská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 554821x
Zákusek po dobrém obědě. Další recept na tiramisu z pomazánkového másla. Tentokrát zase jinak.
Komentáře receptu 99
Uvařil jsem to (Recept vařilo 71 lidí)


Postup přípravy receptu

Z pomazánkového másla, cukru a smetany vyšleháme hladký jemný krém. Kávu necháme vychladit a zamícháme do ní rum.

Dortovou formu vyložíme pečícím papírem nebo fólií a rozložíme do ní piškoty. Ty pokapeme rumem s kávou. Pak přijde na řadu vrstva krému. Střídavě vše vrstvíme a každou vrstvu piškotů pokapeme rumem a kávou. Poslední vrstvou by měly být krém, který posypeme kakaem.

Připravený krém dáme ztuhnout do lednice. Vychlazený jej podáváme.

autor receptu:

České tiramisu

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,2
skvělý recept
451 hlasujících

Kuchařky obsahující recept České tiramisu

Recept se nachází v 809 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 6010 receptů
HRNČEKOVÁ KUCHÁRKA - pečenie
myš1
recepty 4616 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu České tiramisu

Celkový počet komentářů: 10
  • Komentář k receptu České tiramisu Matteo 27.04.2017 08:41:49

    Neexistuje Český Tiramisu. Tiramisu je tradiční italský recept. Stejně tak neexistuje francouzská svíčková. Dělejte věci dobře. Protože kazite neco, co má světovou tradici.

  • Komentář k receptu České tiramisu Marie 18.09.2015 15:29:50

    Výborný a celkem rychlý recept:-) Jen těch 200 g cukru mi přijde moc moc moc, dávám 70 g a někdy mám dojem, že i tak bych mohla ještě trochu ubrat:-) A to mám sladké ráda :-) Jinak skvělé! :-)

  • Zbytečná smršť babrlinka 27.07.2015 09:39:21

    negativismu. Proč si nepřečíst výsledky nápadů jiných - osobně dělám spíše z mascarpone, ale udělala jsem i z pomazánkového másla a nikomu z mých blízkých se po požití nic nestalo :-). Samozřejmě, že také poznáme rozdíl, ale není to v tomto případě na nějaké bouřlivé diskuze. Když mají mlsnou, tak si dají i něco jiného než originál. Snacha studovala a pracovala v Itálii, syn má mlsný jazyk má vystudovanou gastronomii ale že by mi přednášeli o tom jak to má vypadat se mi nestalo. Vytvořme si u jídla příjemnou atmosféru a trochu empatie k hostiteli a když nechutná - tak si dáme jen to kafe. A tady přece můžeme či nemusíme recepty jiných používat a ne se nervovat jestli to má být tak, či tak, nedejbože si dokazovat, že "my" jsme někde jinde než "oni". Ať se v kuchtění daří, hostitelům co nejvíc spokojených hostů - odměny za jejich snahu.

    • Re: Zbytečná smršť Iv17 27.08.2015 13:06:29

      Plně s Vámi souhlasím, lépe bych to nenapsala. Vadí mi, když se v komentářích objevují vyloženě nepřátelské odezvy,-reakce na některé recepty nebo třeba jiné postupy. Každý má jinou chutˇ a právo na svůj názor, ale že bych reagovala negativně a skoro bojovně jen proto, že ten recept se mi nelíbí...to není můj způsob.
      A ještě k Tiramisu, originál jsem také jedla, ale vůbec mně nevadí jiné třeba jednodušší recepty, já si dělám nepečený dort z piškot, kávy,kakaa, ovoce a tvarohu, máslo nedávám. Dort je po odležení moc dobrý a může konkurovat nějakému originálu z cukrárny.

  • Komentář k receptu České tiramisu Ivett 26.08.2015 11:35:08

    Naprosto výborný a rychlý recept! :)

  • Komentář k receptu České tiramisu Kristýna 24.07.2015 07:30:57

    Nevím, proč Češi mají tendenci pořád a neustále něco kritizovat. Ať člověk udělá, co udělá, vždycky se najde někdo, kdo má potřebu se v tom šťourat. To nemáte nic jiného na práci, než cpát jen své názory všem, a ten kdo je nepovažuje za správné, je vlastně úplný blbec a chudák? Já osobně na tento recept nedám dopustit, a to jsem měla pravé Tiramisu několikrát, dokonce i v Itálii, a nechutná mi tolik, jako tohle. Pravé Tiramisu mi přijde tužší, co se týče piškotu, načež tohle "české" Tiramisu je lehké, jemné a vláčné. Je to věc názoru, ale nechápu, proč vy ostatní poučujete jak autorku receptu, ale i ostatní, že toto není Tiramisu, že si raději máme udělat 1x do měsíce posvícení a udělat si pravé Tiramisu, než něco nahrazovat, že peněžně to vyjde stejně. Ano, ale asi jste nepochopili to, že někomu to pravé Tiramisu třeba nechutná tak, jako tohle "naše české".

  • Komentář k receptu České tiramisu Paja 23.07.2015 19:26:45

    Neříkám že je tento recept špatný, ale od Te doby co jsem poprvé zkusila tiramisu z mascarpone a čerstvých vajec ( nejlépe zakoupeny ten den v supermarketu). Tak už ji ne nechci chuť mascarpone je nezaměnitelnou a kdo ho nemůže sehnat tak ho prodávají v lidu za 37 korun. A myslím že když si jednou dopřejete tiramisu s mascarpone taky už si nedáte ji ne. A pokud se bojíte Salmonely tak si žloutky vyšleháme s cukrem nad vodní parou, misto bílků smetanu ke šlehání a krém je hotový. Ale musím ještě dodat že nim vám tak krásný ne nadýchal krém jako sníh z bílků možná by sel také ošetřit parou ale to jsem ještě nezkoušela delam ze syrových vajec a nikomu se nic nestalo. Omlouvám se za pravopis psáno na tabletu a ve spěchu :) a i když nepoužijete amareto (mandlový liker) je to vynikající s vejci je cena okolo 100 Kč porci asi 4-6 ale myslím že do druhého dne nic nezbude

  • Komentář k receptu České tiramisu Paja 23.07.2015 19:25:43

    Neříkám že je tento recept špatný, ale od Te doby co jsem poprvé zkusila tiramisu z mascarpone a čerstvých vajec ( nejlépe zakoupeny ten den v supermarketu). Tak už ji ne nechci chuť mascarpone je nezaměnitelnou a kdo ho nemůže sehnat tak ho prodávají v lidu za 37 korun. A myslím že když si jednou dopřejete tiramisu s mascarpone taky už si nedáte ji ne. A pokud se bojíte Salmonely tak si žloutky vyšleháme s cukrem nad vodní parou, misto bílků smetanu ke šlehání a krém je hotový. Ale musím ještě dodat že nim vám tak krásný ne nadýchal krém jako sníh z bílků možná by sel také ošetřit parou ale to jsem ještě nezkoušela delam ze syrových vajec a nikomu se nic nestalo. Omlouvám se za pravopis psáno na tabletu a ve spěchu :) a i když nepoužijete amareto (mandlový liker) je to vynikající s vejci je cena okolo 100 Kč porci asi 4-6 ale myslím že do druhého dne nic nezbude

  • Komentář k receptu České tiramisu mary 22.07.2015 19:13:46

    dobrý nápad když nemužete sehnat mascarphone

Nalezeno receptů: 99
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu České tiramisu
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně vybírat letní obuv?

    Jak správně vybírat letní obuv?

    Léto máme všichni rádi, ale naše nohy mohou v parnu trpět. Zvlášť, když jim nedopřejeme vzdušnou obuv a necháme je potit se v uzavřené a neprodyšné obuvi. Trápí nás nejen odřené paty, malíčky a utlačované palce, zpocené a horoucí nohy, ale od nohou pak trpí i celé tělo dyskomfortem a naše celková tělesná i duševní pohoda klesá.

  • Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Chcete letos zažít adrenalin na vodě? Nebo se jen lehce nechat unášet po klidné hladině malé říčky? Než někde zavoláte klasické vodácké "ahoooj", věnujte pečlivou pozornost přípravě. Její základní parametry spočívají právě v tom, kam vlastně chcete jet.




přidat nový recept