reklama
hledat uživatel
       

České tiramisu

Zákusek po dobrém obědě. Další recept na tiramisu z pomazánkového másla. Tentokrát zase jinak.


  • 4,3

    517×

    4,3 517
  • 25 min

  • 78×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Z pomazánkového másla, cukru a smetany vyšleháme hladký jemný krém. Kávu necháme vychladit a zamícháme do ní rum.

Dortovou formu vyložíme pečícím papírem nebo fólií a rozložíme do ní piškoty. Ty pokapeme rumem s kávou. Pak přijde na řadu vrstva krému. Střídavě vše vrstvíme a každou vrstvu piškotů pokapeme rumem a kávou. Poslední vrstvou by měly být krém, který posypeme kakaem.

Připravený krém dáme ztuhnout do lednice. Vychlazený jej podáváme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu České tiramisu

    Celkový počet komentářů: 106
    • Zuzka
      Zuzka

      Komentář k receptu České tiramisu

      Dezert je naprosto vynikajici! Tiramisu delam pouze podle tohoto receptu a vsichni jsou nadseni, komu ho nabidnu. Diky moc pani za recept.

      22.06.2018 10:20:56

    • Romana
      Romana

      Méně cukru

      Recept jsem vyzkoušela, pouze cukru jsem dala polovinu a úplně to stačí.
      Jinak výborná rychlovka.�

      13.03.2018 16:24:06

    • anna
      anna

      Proč hodnoti to, či ono,každému co mu chutná a diskuse je zbytečná

      21.02.2018 15:22:43

    • anna
      anna

      Proč hodnoti to, či ono,každému co mu chutná a diskuse je zbytečná

      21.02.2018 15:21:59

    • Michaela
      Michaela

      Komentář k receptu České tiramisu

      Dezert je rychlý a chuťově dobrý. Jen toho cukru dám příště méně.

      22.07.2017 10:17:35

    • Matteo
      Matteo

      Komentář k receptu České tiramisu

      Neexistuje Český Tiramisu. Tiramisu je tradiční italský recept. Stejně tak neexistuje francouzská svíčková. Dělejte věci dobře. Protože kazite neco, co má světovou tradici.

      27.04.2017 08:41:49

      • jirka
        jirka

        Re: Komentář k receptu České tiramisu

        Chápu že jsi nejchytřejší na planetě,ale v názvu je napsáno české,nikoli pravé nebo tak podobně. Myslím si že je to věc každého co si tam dá a pokud mu to chutná je to jen jeho věc. A ty pokud si chceš hojit mindráky tak si běž raději zaběhat a nedělej ze sebe hlupáka.

        15.11.2017 12:34:47

    • Marie
      Marie

      Komentář k receptu České tiramisu

      Výborný a celkem rychlý recept:-) Jen těch 200 g cukru mi přijde moc moc moc, dávám 70 g a někdy mám dojem, že i tak bych mohla ještě trochu ubrat:-) A to mám sladké ráda :-) Jinak skvělé! :-)

      18.09.2015 15:29:50

    • babrlinka
      babrlinka

      Zbytečná smršť

      negativismu. Proč si nepřečíst výsledky nápadů jiných - osobně dělám spíše z mascarpone, ale udělala jsem i z pomazánkového másla a nikomu z mých blízkých se po požití nic nestalo :-). Samozřejmě, že také poznáme rozdíl, ale není to v tomto případě na nějaké bouřlivé diskuze. Když mají mlsnou, tak si dají i něco jiného než originál. Snacha studovala a pracovala v Itálii, syn má mlsný jazyk má vystudovanou gastronomii ale že by mi přednášeli o tom jak to má vypadat se mi nestalo. Vytvořme si u jídla příjemnou atmosféru a trochu empatie k hostiteli a když nechutná - tak si dáme jen to kafe. A tady přece můžeme či nemusíme recepty jiných používat a ne se nervovat jestli to má být tak, či tak, nedejbože si dokazovat, že "my" jsme někde jinde než "oni". Ať se v kuchtění daří, hostitelům co nejvíc spokojených hostů - odměny za jejich snahu.

      27.07.2015 09:39:21

    Nalezeno receptů: 106

    Přidat příspěvek k receptu České tiramisu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.