České tiramisu

25 min | moučník | italská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 550799x
Zákusek po dobrém obědě. Další recept na tiramisu z pomazánkového másla. Tentokrát zase jinak.
Komentáře receptu 99
Uvařil jsem to (Recept vařilo 71 lidí)


Postup přípravy receptu

Z pomazánkového másla, cukru a smetany vyšleháme hladký jemný krém. Kávu necháme vychladit a zamícháme do ní rum.

Dortovou formu vyložíme pečícím papírem nebo fólií a rozložíme do ní piškoty. Ty pokapeme rumem s kávou. Pak přijde na řadu vrstva krému. Střídavě vše vrstvíme a každou vrstvu piškotů pokapeme rumem a kávou. Poslední vrstvou by měly být krém, který posypeme kakaem.

Připravený krém dáme ztuhnout do lednice. Vychlazený jej podáváme.

autor receptu:

České tiramisu

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

Vaše cena 2699 běžně 5000 Kč sleva 46 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,2
skvělý recept
451 hlasujících

Kuchařky obsahující recept České tiramisu

Recept se nachází v 808 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 6010 receptů
HRNČEKOVÁ KUCHÁRKA - pečenie
myš1
recepty 4616 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu České tiramisu

Celkový počet komentářů: 10
  • Komentář k receptu České tiramisu Matteo 27.04.2017 08:41:49

    Neexistuje Český Tiramisu. Tiramisu je tradiční italský recept. Stejně tak neexistuje francouzská svíčková. Dělejte věci dobře. Protože kazite neco, co má světovou tradici.

  • Komentář k receptu České tiramisu Marie 18.09.2015 15:29:50

    Výborný a celkem rychlý recept:-) Jen těch 200 g cukru mi přijde moc moc moc, dávám 70 g a někdy mám dojem, že i tak bych mohla ještě trochu ubrat:-) A to mám sladké ráda :-) Jinak skvělé! :-)

  • Zbytečná smršť babrlinka 27.07.2015 09:39:21

    negativismu. Proč si nepřečíst výsledky nápadů jiných - osobně dělám spíše z mascarpone, ale udělala jsem i z pomazánkového másla a nikomu z mých blízkých se po požití nic nestalo :-). Samozřejmě, že také poznáme rozdíl, ale není to v tomto případě na nějaké bouřlivé diskuze. Když mají mlsnou, tak si dají i něco jiného než originál. Snacha studovala a pracovala v Itálii, syn má mlsný jazyk má vystudovanou gastronomii ale že by mi přednášeli o tom jak to má vypadat se mi nestalo. Vytvořme si u jídla příjemnou atmosféru a trochu empatie k hostiteli a když nechutná - tak si dáme jen to kafe. A tady přece můžeme či nemusíme recepty jiných používat a ne se nervovat jestli to má být tak, či tak, nedejbože si dokazovat, že "my" jsme někde jinde než "oni". Ať se v kuchtění daří, hostitelům co nejvíc spokojených hostů - odměny za jejich snahu.

    • Re: Zbytečná smršť Iv17 27.08.2015 13:06:29

      Plně s Vámi souhlasím, lépe bych to nenapsala. Vadí mi, když se v komentářích objevují vyloženě nepřátelské odezvy,-reakce na některé recepty nebo třeba jiné postupy. Každý má jinou chutˇ a právo na svůj názor, ale že bych reagovala negativně a skoro bojovně jen proto, že ten recept se mi nelíbí...to není můj způsob.
      A ještě k Tiramisu, originál jsem také jedla, ale vůbec mně nevadí jiné třeba jednodušší recepty, já si dělám nepečený dort z piškot, kávy,kakaa, ovoce a tvarohu, máslo nedávám. Dort je po odležení moc dobrý a může konkurovat nějakému originálu z cukrárny.

  • Komentář k receptu České tiramisu Ivett 26.08.2015 11:35:08

    Naprosto výborný a rychlý recept! :)

  • Komentář k receptu České tiramisu Kristýna 24.07.2015 07:30:57

    Nevím, proč Češi mají tendenci pořád a neustále něco kritizovat. Ať člověk udělá, co udělá, vždycky se najde někdo, kdo má potřebu se v tom šťourat. To nemáte nic jiného na práci, než cpát jen své názory všem, a ten kdo je nepovažuje za správné, je vlastně úplný blbec a chudák? Já osobně na tento recept nedám dopustit, a to jsem měla pravé Tiramisu několikrát, dokonce i v Itálii, a nechutná mi tolik, jako tohle. Pravé Tiramisu mi přijde tužší, co se týče piškotu, načež tohle "české" Tiramisu je lehké, jemné a vláčné. Je to věc názoru, ale nechápu, proč vy ostatní poučujete jak autorku receptu, ale i ostatní, že toto není Tiramisu, že si raději máme udělat 1x do měsíce posvícení a udělat si pravé Tiramisu, než něco nahrazovat, že peněžně to vyjde stejně. Ano, ale asi jste nepochopili to, že někomu to pravé Tiramisu třeba nechutná tak, jako tohle "naše české".

  • Komentář k receptu České tiramisu Paja 23.07.2015 19:26:45

    Neříkám že je tento recept špatný, ale od Te doby co jsem poprvé zkusila tiramisu z mascarpone a čerstvých vajec ( nejlépe zakoupeny ten den v supermarketu). Tak už ji ne nechci chuť mascarpone je nezaměnitelnou a kdo ho nemůže sehnat tak ho prodávají v lidu za 37 korun. A myslím že když si jednou dopřejete tiramisu s mascarpone taky už si nedáte ji ne. A pokud se bojíte Salmonely tak si žloutky vyšleháme s cukrem nad vodní parou, misto bílků smetanu ke šlehání a krém je hotový. Ale musím ještě dodat že nim vám tak krásný ne nadýchal krém jako sníh z bílků možná by sel také ošetřit parou ale to jsem ještě nezkoušela delam ze syrových vajec a nikomu se nic nestalo. Omlouvám se za pravopis psáno na tabletu a ve spěchu :) a i když nepoužijete amareto (mandlový liker) je to vynikající s vejci je cena okolo 100 Kč porci asi 4-6 ale myslím že do druhého dne nic nezbude

  • Komentář k receptu České tiramisu Paja 23.07.2015 19:25:43

    Neříkám že je tento recept špatný, ale od Te doby co jsem poprvé zkusila tiramisu z mascarpone a čerstvých vajec ( nejlépe zakoupeny ten den v supermarketu). Tak už ji ne nechci chuť mascarpone je nezaměnitelnou a kdo ho nemůže sehnat tak ho prodávají v lidu za 37 korun. A myslím že když si jednou dopřejete tiramisu s mascarpone taky už si nedáte ji ne. A pokud se bojíte Salmonely tak si žloutky vyšleháme s cukrem nad vodní parou, misto bílků smetanu ke šlehání a krém je hotový. Ale musím ještě dodat že nim vám tak krásný ne nadýchal krém jako sníh z bílků možná by sel také ošetřit parou ale to jsem ještě nezkoušela delam ze syrových vajec a nikomu se nic nestalo. Omlouvám se za pravopis psáno na tabletu a ve spěchu :) a i když nepoužijete amareto (mandlový liker) je to vynikající s vejci je cena okolo 100 Kč porci asi 4-6 ale myslím že do druhého dne nic nezbude

  • Komentář k receptu České tiramisu mary 22.07.2015 19:13:46

    dobrý nápad když nemužete sehnat mascarphone

Nalezeno receptů: 99
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu České tiramisu
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept