reklama
hledat uživatel
       

České buchty

Recept na české buchty se švestkami.


  • 4,6

    142×

    4,6 142
  • 2 hod

  • 17×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle potřeby



Energetická hodnota

12658 kJ / 3023,4 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Postup přípravy

Do vlažného mléka přidáme lžičku cukru a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek. Asi po 5 minutách by mělo být hotovo.

Mouku nasypeme do mísy. Osolíme ji, utvoříme důlek a do něj vylijeme vykynutý kvásek. Do těsta dolijeme zbylé vlažné mléko s rozkvedlaným vajíčkem a tukem.
Hnětačem vypracujeme těsto. Těsto na české buchty necháme na teplém místě kynout asi 45 minut. Těsto rozdělíme asi na 20 stejných kousků.

Na pomoučněném vále těsto plníme švestkami a skládáme na vymaštěný plech a necháme ještě asi 5 minut kynout. Pak české buchty vlažítkem omastíme a dáme na 200 °C 20 minut zapéct. Pak teplotu stáhneme na 170 °C a necháme dopéct dozlatova.

Hotové české buchty překlopíme na vál a ocukrujeme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu České buchty

    Celkový počet komentářů: 12
    • Jakub
      Jakub

      Komentář k receptu České buchty

      Tenhle recept je úplně nahovn* ... Těsto řídké a lepive...nepřesný recept..

      19.01.2016 10:21:47

    • Pegi
      Pegi

      české buchty

      Těsto mohu jen doporučit . Je prostě vynikající. Jen jsem přidal nastrouhanou citronovou kůru z jedné poloviny omytého citronu.

      11.09.2015 17:19:02

    • eliska
      eliska

      Komentář k receptu České buchty

      srecept na buchty je skvely buchty se povedli :)

      20.04.2015 19:17:09


    • Monika
      Monika

      Komentář k receptu České buchty

      Tento recept není vůbec přesný!!!Není napsáno hned v první větě kolik mléka a v dalším odtavci vůbec není připsano přidáme cukr!!!Nebo se tam už nedává???Když do kvásku je psaná lžička,tak s tím zbytkem???

      06.09.2013 17:19:32

    • Honza K
      Honza K

      Buchty měly naprostý úspěch, těsto jsem si umíchal v domácí pekárně, takže bylo parádně nakynuté. Náplň jsem měl makovou, povidlovou a džemovou. Všechny byly vynikající. Doporučuji!

      12.05.2013 22:46:00

    • Iva M
      Iva M

      Buchty jsem dělala prvně ale recept už našel místo v mé "osobní" kuchařce, jsou perfektní, dělala jsem s tvarohem a povidlama (malá vychytávka, do tvarohu jsem přimýchala mouč.cukr a trochu van. pudinku - tvaroh při pečení nevytéka).. jsou perfektní

      07.03.2013 18:54:23

    • Petra
      Petra

      skvělí recept na kynute buchty dělala jsem jich s jahodovu marmeladu jsou dobré

      08.02.2013 11:55:19

    • Matěj
      Matěj

      Je to dobri recept pošlene ini na čislo 774887875

      31.12.2012 12:49:46

    • teris27
      teris27

      Skvěle napsaný recept. Díky.

      04.08.2012 11:04:14


    Nalezeno receptů: 12
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu České buchty

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.