reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

České buchty s povidly

Pravé domácí buchty z kynutého těsta.


  • 4,5

    97×

    4,5 97
  • 1 h 30 min

  • 20×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření



Energetická hodnota

12747 kJ / 3044,7 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 040 hodnocení

Červená čočka: Zdravá luštěnina pro každého aneb jak ji zařadit do jídelníčku

20. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Recept na dušený špenát z čerstvých listů krok za krokem

20. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

KVÍZ: Otestujte své kuchařské znalosti: 7 otázek, které vás prozradí

19. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 801 hodnocení

Lívance krok za krokem jako od babičky

19. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Jak využít kapustu: Závitky plněné masem, kapustové rolky a kapustový mozeček

19. 10. 2020

Postup přípravy

Ve vlažném a oslazeném mléce necháme vzejít kvasnice. Vykynutý kvásek vlijeme do mísy s moukou, solí, rozpuštěným máslem a žloutky. Vypracujeme těsto, které se nelepí na stěny mísy, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout. Asi po 30 minutách těsto promícháme a necháme znovu kynout. Doba kynutí je 2 - 4 hodiny.

Těsto vyklopíme na vál vysypaný moukou a rozválíme nebo rukama roztáhneme na plát, ze kterého odkrajujeme stejně velké kousky. Do středu každého čtverce (asi 5x5 cm) dáme vrchovatou lžičku povidel, spojíme a zakulatíme. Buchtu jednu vedle druhé klademe do máslem vymazaného pekáčku, před přikládáním další buchty vždy okraj potřeme tak, aby se nám po upečení od sebe oddělily. Naplníme celý pekáček a ještě je na povrchu přetřeme máslem.

České buchty s povidly pečeme v troubě vyhřáté na 180 - 200 °C a pečeme, dokud nejsou na povrchu zlatavé. V pekáčku necháme buchty téměř vychladnout, před podáváním je posypeme moučkovým cukrem.

Recept je asi na 25 kousků českých buchet s povidly. Náplň můžeme samozřejmě vystřídat třeba za makovou, ořechovou, tvarohovou nebo jablečnou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu České buchty s povidly

    Celkový počet komentářů: 25
    • hnykova milena
      hnykova milena

      ceske buchty

      jsou z hladke mouky a se sadlem peci se v hlubokem pekaci,maji byt vysoke,z jine mouky jsou jiz 2. den tvrde

      09.01.2020 05:43:25

    • hnykova milena
      hnykova milena

      ceske buchty

      ceke buchty jsou z hladke mouky se sadlem a peci se v hlubokem pekaci z poohrube jsou jiz 2. den suche a tvrde

      09.01.2020 05:40:57

    • Paja33
      Paja33

      Komentář k receptu České buchty s povidly

      Taky jsme dneska vyzkoušeli recept a momentálně buchty chládnou a jsme zvědaví jak budou chutnat, ale jen jestli jen z půlky tak dobře jak vypadají tak to bude skvělé, recept byl jednoduchý a určitě ho zvládne každý

      22.03.2017 22:15:40


    • Jana
      Jana

      výborné buchty

      Já jsem použila hl. mouku a dala jsem víc mléka. Já už poznám, jestli má těsto tu správnou hustotu. Používám máslo, mně sádlo ve sladkém nechutná, já ho tam cítím.

      04.11.2016 16:53:37

    • Tomáš
      Tomáš

      Komentář k receptu České buchty s povidly

      Buchty upečeny na Novém Zélandu, z hladké mouky a výsledek naprosto perfektní!

      12.09.2015 23:41:57

    • Zdeňka
      Zdeňka

      Komentář k receptu České buchty s povidly

      Vypada to dobre,urcite vyzkousim :-)

      10.06.2015 14:37:53

    • Patriss
      Patriss

      Velmi dobré

      Nestihla jsem je ani vyfotit, jak chutnali :) Děkuji za recept.

      06.05.2015 14:37:47

    • KUBÍK
      KUBÍK

      S malou úpravou

      Cukr jsem použil třtinový, místo másla škvařené sádlo a zmražený citron jsem nastrouhal celý (kromě jadýrek). Recept je výborný :-)

      27.02.2015 19:13:36

    • Eliška
      Eliška

      Komentář k receptu České buchty s povidly

      Zdravím, buchty jsem před chvilkou dopekla a jsou výborné. Nejsou drolivé. Cukr se dá do mléka jak už má napsané v receptu ( kvasnice vložíme do oslazeného mléka) . Někdo vytírá sádlem, někdo olejem, někdo máslem to je každého věc. Chutnali je babička s dědou a náš skoro tříletý syn a všichni chválili. Takže děkuji za recept :)

      09.02.2015 18:04:42

    • pavlavuchova
      pavlavuchova

      Komentář k receptu České buchty s povidly

      Moc dobrý recept. Buchty všem moc chutnali :)

      04.01.2014 10:44:49


    Nalezeno receptů: 25
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu České buchty s povidly

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.