reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

České buchty s povidly

Pravé domácí buchty z kynutého těsta.


  • 4,5

    93×

    4,5 93
  • 1 h 30 min

  • 20×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Ve vlažném a oslazeném mléce necháme vzejít kvasnice. Vykynutý kvásek vlijeme do mísy s moukou, solí, rozpuštěným máslem a žloutky. Vypracujeme těsto, které se nelepí na stěny mísy, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout. Asi po 30 minutách těsto promícháme a necháme znovu kynout. Doba kynutí je 2 - 4 hodiny.

Těsto vyklopíme na vál vysypaný moukou a rozválíme nebo rukama roztáhneme na plát, ze kterého odkrajujeme stejně velké kousky. Do středu každého čtverce (asi 5x5 cm) dáme vrchovatou lžičku povidel, spojíme a zakulatíme. Buchtu jednu vedle druhé klademe do máslem vymazaného pekáčku, před přikládáním další buchty vždy okraj potřeme tak, aby se nám po upečení od sebe oddělily. Naplníme celý pekáček a ještě je na povrchu přetřeme máslem.

České buchty s povidly pečeme v troubě vyhřáté na 180 - 200 °C a pečeme, dokud nejsou na povrchu zlatavé. V pekáčku necháme buchty téměř vychladnout, před podáváním je posypeme moučkovým cukrem.

Recept je asi na 25 kousků českých buchet s povidly. Náplň můžeme samozřejmě vystřídat třeba za makovou, ořechovou, tvarohovou nebo jablečnou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu České buchty s povidly

    Celkový počet komentářů: 23
    • Paja33
      Paja33

      Komentář k receptu České buchty s povidly

      Taky jsme dneska vyzkoušeli recept a momentálně buchty chládnou a jsme zvědaví jak budou chutnat, ale jen jestli jen z půlky tak dobře jak vypadají tak to bude skvělé, recept byl jednoduchý a určitě ho zvládne každý

      22.03.2017 22:15:40

    • Jana
      Jana

      výborné buchty

      Já jsem použila hl. mouku a dala jsem víc mléka. Já už poznám, jestli má těsto tu správnou hustotu. Používám máslo, mně sádlo ve sladkém nechutná, já ho tam cítím.

      04.11.2016 16:53:37

    • Tomáš
      Tomáš

      Komentář k receptu České buchty s povidly

      Buchty upečeny na Novém Zélandu, z hladké mouky a výsledek naprosto perfektní!

      12.09.2015 23:41:57


    • Zdeňka
      Zdeňka

      Komentář k receptu České buchty s povidly

      Vypada to dobre,urcite vyzkousim :-)

      10.06.2015 14:37:53

    • Patriss
      Patriss

      Velmi dobré

      Nestihla jsem je ani vyfotit, jak chutnali :) Děkuji za recept.

      06.05.2015 14:37:47

    • KUBÍK
      KUBÍK

      S malou úpravou

      Cukr jsem použil třtinový, místo másla škvařené sádlo a zmražený citron jsem nastrouhal celý (kromě jadýrek). Recept je výborný :-)

      27.02.2015 19:13:36

    • Eliška
      Eliška

      Komentář k receptu České buchty s povidly

      Zdravím, buchty jsem před chvilkou dopekla a jsou výborné. Nejsou drolivé. Cukr se dá do mléka jak už má napsané v receptu ( kvasnice vložíme do oslazeného mléka) . Někdo vytírá sádlem, někdo olejem, někdo máslem to je každého věc. Chutnali je babička s dědou a náš skoro tříletý syn a všichni chválili. Takže děkuji za recept :)

      09.02.2015 18:04:42

    • pavlavuchova
      pavlavuchova

      Komentář k receptu České buchty s povidly

      Moc dobrý recept. Buchty všem moc chutnali :)

      04.01.2014 10:44:49

    • Premio
      Premio

      Nebudu se vyjadřovat k tomuto receptu, jaký je a nebo není, ale pro vás, co hledáte, ten pravý: vezměte starou kuchařku, nejlépe po babičce a tam ho určitě najdete. Ten pravý recept, jak se dělávaly buchty, poznáte snadno. Obsahuje sádlo. Sádlo se dává, jak do těsta, tak i do pekáče v kterém se buchty pečou. Buchty se nepečou na plechu, ale v pekáči, protože správná buchta má být pěkně vysoká. Pekáč se pak obrátí a buchty se vyklepnou. Díky sádlu jsou krásně vláčné a lesklé.

      08.12.2013 22:40:53

    • mashaya
      mashaya

      Komentář k receptu České buchty s povidly

      Došly vajíčka a i bez žloutků vypadají přesně stejně a chutnají skvěle.

      29.10.2013 15:52:35

    Nalezeno receptů: 23
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu České buchty s povidly

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.