reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

České buchty s povidly

Pravé domácí buchty z kynutého těsta.


  • 4,5

    93×

    4,5 93
  • 1 h 30 min

  • 20×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření



Energetická hodnota

12747 kJ / 3044,7 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 547 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Postup přípravy

Ve vlažném a oslazeném mléce necháme vzejít kvasnice. Vykynutý kvásek vlijeme do mísy s moukou, solí, rozpuštěným máslem a žloutky. Vypracujeme těsto, které se nelepí na stěny mísy, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout. Asi po 30 minutách těsto promícháme a necháme znovu kynout. Doba kynutí je 2 - 4 hodiny.

Těsto vyklopíme na vál vysypaný moukou a rozválíme nebo rukama roztáhneme na plát, ze kterého odkrajujeme stejně velké kousky. Do středu každého čtverce (asi 5x5 cm) dáme vrchovatou lžičku povidel, spojíme a zakulatíme. Buchtu jednu vedle druhé klademe do máslem vymazaného pekáčku, před přikládáním další buchty vždy okraj potřeme tak, aby se nám po upečení od sebe oddělily. Naplníme celý pekáček a ještě je na povrchu přetřeme máslem.

České buchty s povidly pečeme v troubě vyhřáté na 180 - 200 °C a pečeme, dokud nejsou na povrchu zlatavé. V pekáčku necháme buchty téměř vychladnout, před podáváním je posypeme moučkovým cukrem.

Recept je asi na 25 kousků českých buchet s povidly. Náplň můžeme samozřejmě vystřídat třeba za makovou, ořechovou, tvarohovou nebo jablečnou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu České buchty s povidly

    Celkový počet komentářů: 23
    • Paja33
      Paja33

      Komentář k receptu České buchty s povidly

      Taky jsme dneska vyzkoušeli recept a momentálně buchty chládnou a jsme zvědaví jak budou chutnat, ale jen jestli jen z půlky tak dobře jak vypadají tak to bude skvělé, recept byl jednoduchý a určitě ho zvládne každý

      22.03.2017 22:15:40

    • Jana
      Jana

      výborné buchty

      Já jsem použila hl. mouku a dala jsem víc mléka. Já už poznám, jestli má těsto tu správnou hustotu. Používám máslo, mně sádlo ve sladkém nechutná, já ho tam cítím.

      04.11.2016 16:53:37

    • Tomáš
      Tomáš

      Komentář k receptu České buchty s povidly

      Buchty upečeny na Novém Zélandu, z hladké mouky a výsledek naprosto perfektní!

      12.09.2015 23:41:57


    • Zdeňka
      Zdeňka

      Komentář k receptu České buchty s povidly

      Vypada to dobre,urcite vyzkousim :-)

      10.06.2015 14:37:53

    • Patriss
      Patriss

      Velmi dobré

      Nestihla jsem je ani vyfotit, jak chutnali :) Děkuji za recept.

      06.05.2015 14:37:47

    • KUBÍK
      KUBÍK

      S malou úpravou

      Cukr jsem použil třtinový, místo másla škvařené sádlo a zmražený citron jsem nastrouhal celý (kromě jadýrek). Recept je výborný :-)

      27.02.2015 19:13:36

    • Eliška
      Eliška

      Komentář k receptu České buchty s povidly

      Zdravím, buchty jsem před chvilkou dopekla a jsou výborné. Nejsou drolivé. Cukr se dá do mléka jak už má napsané v receptu ( kvasnice vložíme do oslazeného mléka) . Někdo vytírá sádlem, někdo olejem, někdo máslem to je každého věc. Chutnali je babička s dědou a náš skoro tříletý syn a všichni chválili. Takže děkuji za recept :)

      09.02.2015 18:04:42

    • pavlavuchova
      pavlavuchova

      Komentář k receptu České buchty s povidly

      Moc dobrý recept. Buchty všem moc chutnali :)

      04.01.2014 10:44:49

    • Premio
      Premio

      Nebudu se vyjadřovat k tomuto receptu, jaký je a nebo není, ale pro vás, co hledáte, ten pravý: vezměte starou kuchařku, nejlépe po babičce a tam ho určitě najdete. Ten pravý recept, jak se dělávaly buchty, poznáte snadno. Obsahuje sádlo. Sádlo se dává, jak do těsta, tak i do pekáče v kterém se buchty pečou. Buchty se nepečou na plechu, ale v pekáči, protože správná buchta má být pěkně vysoká. Pekáč se pak obrátí a buchty se vyklepnou. Díky sádlu jsou krásně vláčné a lesklé.

      08.12.2013 22:40:53

    • mashaya
      mashaya

      Komentář k receptu České buchty s povidly

      Došly vajíčka a i bez žloutků vypadají přesně stejně a chutnají skvěle.

      29.10.2013 15:52:35


    Nalezeno receptů: 23
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu České buchty s povidly

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.