reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Červený sametový dort

Velmi dobrý dort z americké kuchyně, která jak víme, je velmi kalorická. Výborný recept.


  • 4,2

    21×

    4,2 21
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

25. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí pečené čaje

24. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Už se to blíží! Co uvařit na svatého Martina?

24. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Inspirace na víkend: Recept na italské tiramisu krok za krokem

24. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Halloweenská párty ve stylu: Dokonalý dýňový dort krok za krokem

24. 10. 2020

Postup přípravy

Změklé máslo šleháme alespoň 10 minut s polovinou cukru. Směs musí být pěkně načechraná. Za stálého míchání přidáváme jedno vejce po druhém se zbytkem cukru. Dále za stálého míchání přidáme kakao, barvivo a vanilkové aroma. Přidáme trochu soli a podmáslí, které ale můžeme zaměnit za jogurt. V menší misce rozpustíme sodu s jablečným octem a přidáme do těsta, postupně přidáváme prosetou mouku.

Do dvou vysypaných a vymazaných forem o průměru 24 cm rozdělíme těsto a pěkně uhladíme. Můžeme použít jednu formu, ale potom bychom museli rozkrojit korpus na půl. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 - 30 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda je korpus upečený.

Krém si připravíme z mléka, které dobře promícháme s moukou, aby se nám nedělaly hrudky. Povaříme 10 minut za stálého míchání. Necháme vychladnout při pokojové teplotě a přikryjeme. Potom si ušleháme máslo s cukrem, dokud není načechrané. Přidáme vanilkové aroma a šleháme další 2 minuty. Načechrané vanilkové máslo přidáme do mléčné směsi s moukou a lehce promícháme.

Na jeden vychladlý korpus naneseme krém a přikryjeme druhým korpusem. Zbytkem krému můžeme potřít celý dort na vrchu i na stranách a ozdobit podle naší fantazie.

Červený sametový dort necháme v lednici alespoň 6 hodin, poté nakrájíme a podáváme. Krém můžeme připravit jakýkoliv, nemusí být přesně stejný, jaký jsem uvedla.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Červený sametový dort

    Celkový počet komentářů: 1

    • devilfay
      devilfay

      Ahoj, moc děkuji za recept na tento dort. Moc ráda sleduju v televizi pořady o pečení a vaření. Od té doby co v jednom z nich pekli červený sametový dort jsem ho toužila ochutnat a hlavně upéct. Takže jsem ho upekla bratrovi k narozeninám. Místo tvého krému jsem použila pudinkovo-máslový krém a dort jsem ozdobila potahovací hmotou s příchutí čokolády, kterou jsem obarvila na žluto. (Žlutá a červená = barvy jeho oblíbeného fotbalového klubu = Liverpool). Dort všem moc chutnal, hlavně proto, že to byla změna od tradičních dortů, který je na každé větší oslavě. Můžu doporučit. :)

      23.05.2014 19:38:46


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Červený sametový dort

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.