reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Červený sametový dort

Velmi dobrý dort z americké kuchyně, která jak víme, je velmi kalorická. Výborný recept.


  • 4,2

    21×

    4,2 21
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Postup přípravy

Změklé máslo šleháme alespoň 10 minut s polovinou cukru. Směs musí být pěkně načechraná. Za stálého míchání přidáváme jedno vejce po druhém se zbytkem cukru. Dále za stálého míchání přidáme kakao, barvivo a vanilkové aroma. Přidáme trochu soli a podmáslí, které ale můžeme zaměnit za jogurt. V menší misce rozpustíme sodu s jablečným octem a přidáme do těsta, postupně přidáváme prosetou mouku.

Do dvou vysypaných a vymazaných forem o průměru 24 cm rozdělíme těsto a pěkně uhladíme. Můžeme použít jednu formu, ale potom bychom museli rozkrojit korpus na půl. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 - 30 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda je korpus upečený.

Krém si připravíme z mléka, které dobře promícháme s moukou, aby se nám nedělaly hrudky. Povaříme 10 minut za stálého míchání. Necháme vychladnout při pokojové teplotě a přikryjeme. Potom si ušleháme máslo s cukrem, dokud není načechrané. Přidáme vanilkové aroma a šleháme další 2 minuty. Načechrané vanilkové máslo přidáme do mléčné směsi s moukou a lehce promícháme.

Na jeden vychladlý korpus naneseme krém a přikryjeme druhým korpusem. Zbytkem krému můžeme potřít celý dort na vrchu i na stranách a ozdobit podle naší fantazie.

Červený sametový dort necháme v lednici alespoň 6 hodin, poté nakrájíme a podáváme. Krém můžeme připravit jakýkoliv, nemusí být přesně stejný, jaký jsem uvedla.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Červený sametový dort

    Celkový počet komentářů: 1

    • devilfay
      devilfay

      Ahoj, moc děkuji za recept na tento dort. Moc ráda sleduju v televizi pořady o pečení a vaření. Od té doby co v jednom z nich pekli červený sametový dort jsem ho toužila ochutnat a hlavně upéct. Takže jsem ho upekla bratrovi k narozeninám. Místo tvého krému jsem použila pudinkovo-máslový krém a dort jsem ozdobila potahovací hmotou s příchutí čokolády, kterou jsem obarvila na žluto. (Žlutá a červená = barvy jeho oblíbeného fotbalového klubu = Liverpool). Dort všem moc chutnal, hlavně proto, že to byla změna od tradičních dortů, který je na každé větší oslavě. Můžu doporučit. :)

      23.05.2014 19:38:46


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Červený sametový dort

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.