reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Červený samet dort se šlehačkou

Recept na vynikající mrazivý dort se šlehačkou.


  • 3,0

    3 4
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

podle chuti

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 741 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 982 hodnocení

Sběr černého bezu: Na limonádu, čaj, med i likér

25. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 706 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 795 hodnocení

Dokonalá, přitom tak jednoduduchá: Píchaná buchta krok za krokem

24. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 199 hodnocení

Špízy na gril: Lákavé recepty na masové i zeleninové ražniči

23. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 765 hodnocení

Recept na jemnou bramborovou kaši krok za krokem

22. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 654 hodnocení

Recept na výborný rebarborový koláč krok za krokem

21. 5. 2020

Postup přípravy

Ze všeho nejdříve si připravíme veškeré ingredience na korpus i krém. Dále budeme potřebovat marmeládu a ovoce. Dortovou formu vymažeme a vysypeme hrubou moukou. troubu předehřejeme na 165 °C.

Na těsto smícháme mouku, kakao a sůl. V druhé nádobě smícháme podmáslí s barvivem a dobře rozmícháme. V další nádobě vyšleháme změklé máslo s cukrem. Po částech na střídačku za stálého šlehání přidáváme mouku a podmáslí. V malém hrníčku smícháme ocet a sodu, směs nám vybublá, my ji ihned přidáme do těsta a opatrně vmícháme.

Korpus pečeme na 160 °C zhruba 45 minut. Musíme zohlednit a respektovat vlastní troubu. Po dopečení necháme korpus vychladnout ve formě.

Mezitím si připravíme krém. Smetanu ke šlehání vyšleháme se ztužovačem.

A začneme prokládat. Korpus pomažeme marmeládou, poklademe ovocem a potřeme šlehačkovým krémem. Vše klademe do dortové formy, jinak by červený samet dort nedržel tvar. Poslední vrstvou musí být šlehačka. Marmeládu můžeme zvolit jakoukoliv a ovoce taktéž podle chuti.

Takto připravený červený samet dort se šlehačkou dáme zmrazit do mrazáku přes noc, poté přendáme do lednice.

Červený samet dort se šlehačkou nakrájíme na porce a podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Červený samet dort se šlehačkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.