reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Červené zelí na pomeranči

Netradiční příprava červeného hlávkového zelí, které podáváme jako přílohu k pečenému masu.


  • 4,8

    20×

    4,8 20
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 528 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Jak na to: Výroba sušeného ovoce

20. 8. 2019

Postup přípravy

Zelí očistíme, rozkrojíme na čtvrtiny a odstraníme košťál. Potom ho nakrájíme na jemné nudličky, které spaříme vařící vodou a necháme okapat. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a jemně nastrouháme. Z dobře omytého pomeranče nastrouháme kůru. Potom ho zbavíme zbylé slupky a nakrájíme na malé kostičky, které vypeckujeme. Cibuli oloupeme a jemně nastrouháme. Hřebíček rozdrtíme na prášek.

V kastrolu rozpustíme sádlo, na které vložíme okapané zelí, nakrájený pomeranč, jablko, nastrouhanou cibuli, cukr, sůl a hřebíček. Promícháme a podlijeme octem a vínem. Velmi zvolna dusíme doměkka.

Hotové zelí upravíme na mísu a posypeme pomerančovou kůrou. Podáváme jako přílohu ke kachně nebo jiným pečeným masům.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Červené zelí na pomeranči

    Celkový počet komentářů: 1

    • hokuspokus
      hokuspokus

      Někdy, dle chuti a nálady ...

      ... přidám půl zavařovací skleničky, tj. asi 100-150 ml rybízového želé. Ale není to nutné, recept od Jarky je vynikající, vařím zelí taky tak. Nejlíp chutná druhý den.

      05.03.2010 22:27:41


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Červené zelí na pomeranči

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.