reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Červené zelí na pomeranči

Netradiční příprava červeného hlávkového zelí, které podáváme jako přílohu k pečenému masu.


  • 4,8

    20×

    4,8 20
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí pečené čaje

24. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Už se to blíží! Co uvařit na svatého Martina?

24. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Inspirace na víkend: Recept na italské tiramisu krok za krokem

24. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Halloweenská párty ve stylu: Dokonalý dýňový dort krok za krokem

24. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Budete je milovat! TOP 5 receptů na dýňové koláče nejen na víkend

23. 10. 2020

Postup přípravy

Zelí očistíme, rozkrojíme na čtvrtiny a odstraníme košťál. Potom ho nakrájíme na jemné nudličky, které spaříme vařící vodou a necháme okapat. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a jemně nastrouháme. Z dobře omytého pomeranče nastrouháme kůru. Potom ho zbavíme zbylé slupky a nakrájíme na malé kostičky, které vypeckujeme. Cibuli oloupeme a jemně nastrouháme. Hřebíček rozdrtíme na prášek.

V kastrolu rozpustíme sádlo, na které vložíme okapané zelí, nakrájený pomeranč, jablko, nastrouhanou cibuli, cukr, sůl a hřebíček. Promícháme a podlijeme octem a vínem. Velmi zvolna dusíme doměkka.

Hotové zelí upravíme na mísu a posypeme pomerančovou kůrou. Podáváme jako přílohu ke kachně nebo jiným pečeným masům.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Červené zelí na pomeranči

    Celkový počet komentářů: 1

    • hokuspokus
      hokuspokus

      Někdy, dle chuti a nálady ...

      ... přidám půl zavařovací skleničky, tj. asi 100-150 ml rybízového želé. Ale není to nutné, recept od Jarky je vynikající, vařím zelí taky tak. Nejlíp chutná druhý den.

      05.03.2010 22:27:41


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Červené zelí na pomeranči

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.