Vyzkoušejte připravit velikonoční chuťovku z vařených vajec. Vejce obarvujeme v řepovém nálevu a plníme žloutkovým krémem.
6 ks | vejce |
2-3 lžíce | majonéza |
1 lžíce | hořčice |
100 g | sýr Kiri |
nálev | |
---|---|
1 lžička | cukr |
250 ml | ocet |
1 ks | cibule |
300 ml | voda |
1 ks | červená řepa |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
čerstvá pažitka |
Nejdříve si připravíme nálev. Červenou řepu a cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. V kastrole promícháme vodu s octem, cukrem, solí a pepřem. Pak přidáme kolečka řepy a cibule a vše zvolna vaříme při mírné teplotě asi 30 minut. Hotový nálev přecedíme a necháme zchladnout. Mezitím uvaříme vejce natvrdo a vychladlá je oloupeme. Pak vejce vložíme do vlažného nálevu, tak aby byla zcela ponořená. V nálevu necháme velikonoční vejce asi 30 minut barvit. Obarvená vejce podélně rozřízneme. Žloutky, sýr, hořčici a majonézu vymícháme dohladka. Pak směs ochutíme solí, mletým pepřem a usekanou pažitkou. Takto připravenou náplní zdobíme půlky obarvených bílků, které necháme asi 20 minut odležet v chladu. Červená plněná velikonoční vejce podáváme na listech salátu. Výborně chutnají s celozrnným pečivem nebo toastem.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena