Vyzkoušejte si během Vánoc nebo na Nový rok připravit rychlou čočkovou polévku, která výborně chutná s uzeným lososem.
1-2 stroužky | česnek |
1 lžíce | máslo |
0.5 ks | cibule |
200 g | červená čočka |
100 g | uzený losos |
1 ks | brambory vařené ve slupce |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
zeleninový vývar | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř | |
zelená petrželová nať |
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Předem uvařenou bramboru oloupeme a nakrájíme na kostky. Petrželku jemně nasekáme. Asi 1/3 uzeného lososa nakrájíme na proužky a zbývající maso necháme v plátcích. Na oleji s máslem orestujeme cibulku s česnekem a nakrájenou bramborou. Vmícháme červenou čočku, vše zalijeme vývarem a uvaříme doměkka. Potom polévku rozmixujeme do hladka, přidáme plátky lososa a necháme přejít varem. Podle chuti polévku okořeníme pepřem, osolíme jen velmi opatrně, neboť losos je dost slaný. Horkou červenou čočkovou polévku s uzeným lososem rozdělíme na porce, ozdobíme proužky syrového uzeného lososa a čerstvou petrželkou. Červenou čočkovou polévku podáváme s opečenými toasty.
Čočková polévka: Vynikající tradiční recepty a čočkové krémy s nádechem exotiky
Čočka, přirozeně bezlepková luštěnina s vysokým obsahem proteinů je velmi prospěšná pro naše zdraví. Navíc se s ní dá při vaření opravdu kouzlit a za málo peněz nasytíme celou rodinu. Dnes se zaměříme na polévky, kdy si připomeneme klasické babiččiny recepty z hnědé čočky, ale také se podíváme na čočku červenou, která tvoří základ čočkových krémů.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena