Červená čočka v bylinkovém podání, tentokrát ji doplníme nivou, získá na výraznější chuti.
2-3 lžíce | máslo |
1 lžička | tymián |
100 g | niva |
1 ks | šalotka |
2 ks | paprika zelená |
1 lžička | čerstvá petrželka |
1.5 hrnku | loupaná červená čočka |
1 lžička | koření Horalka |
2 snítky | čerstvé maggi |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
podle potřeby | |
zeleninový vývar |
Cibuli šalotku oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Papriku očistíme a nakrájíme také na kostičky nebo nudličky, čočku propláchneme. V hrnci rozehřejeme máslo a cibulku osmahneme, přidáme papriku, krátce orestujeme, vsypeme čočku, sůl, koření, tymián, nasekané maggi, petrželku a zalijeme zeleninovým vývarem (asi 2 cm nad). Vše promícháme a pod pokličkou dusíme cca 10 - 15 minut do změknutí čočky a vyvaření vývaru. Červenou čočku s bylinkami rozdělíme na nahřáté talíře a před podáváním posypeme nastrouhanou nivou.
Červená čočka: Zdravá luštěnina pro každého aneb jak ji zařadit do jídelníčku
Červená čočka je jedinou luštěninou, která nenadýmá. Navíc se nemusí namáčet a chutná výborně!
Čočková polévka: Vynikající tradiční recepty a čočkové krémy s nádechem exotiky
Čočka, přirozeně bezlepková luštěnina s vysokým obsahem proteinů je velmi prospěšná pro naše zdraví. Navíc se s ní dá při vaření opravdu kouzlit a za málo peněz nasytíme celou rodinu. Dnes se zaměříme na polévky, kdy si připomeneme klasické babiččiny recepty z hnědé čočky, ale také se podíváme na čočku červenou, která tvoří základ čočkových krémů.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena