Dobrá česnečka výrazné chuti. Jednoduchý a rychlý recept.
1 palička | česnek |
1 ks | vejce |
1 lžíce | sádlo |
1 ks | feferonka |
2 kostky | Masox |
podle chuti | |
---|---|
mletý černý pepř | |
sušená majoránka |
Feferonku a česnek nakrájíme na jemno.
Do 2 l vody dáme povařit 2 masoxy (lépe samozřejmě silný vývar), pepř, majoránku, feferonku a lžíci vepřového nebo kachního sádla. Stačí povařit pár minut, pak přidáme vejce a zároveň ho rozšleháme, aby udělalo jemnou zavářku. Nakonec přidáme podle chuti česnek a hned naléváme na talíř.
Čertovská česnečka je výborná s opečeným chlebem nebo krutony.
Nejlepší podzimní polévky, které spolehlivě zahřejí!
Polévky. Husté, vydatné, plné zeleniny i masa. Těchto 10 receptů doporučujeme vyzkoušet - najdete mezi nimi klasickou bramboračku, kyselici, ale i oblíbenou dýňovou či kukuřičnou polévku, nechybí ani klasický hovězí vývar.
autor Sopťa
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena