reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

podle potřeby

zálivka

Postup přípravy

Ciluli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme a rozdělíme na osminky. Papriku očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší proužky. Rucolu očistíme a podle potřeby potrháme na stejné kousky.
Olivy necháme okapat a nakrájíme na kolečka.
V misce smícháme majonézu se zakysanou smetanou a podle potřeby osolíme a okořeníme pepřem.

Vodu s octem a solí přivedeme k varu, vložíme do ní nakrájenou cibuli a jen krátce necháme přejít varem. Ihned vodu slijeme, cibuli přendáme do mísy a necháme vychladit.

K vychlazené cibuli přidáme rajčata, papriky, olivy, rucolu a vše promícháme se zálivkou z majonézy a zakysané smetany. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Necháme 15 minut vychladit.

Další možnou variantou přípravy čerstvého cibulového salátu je, že vynecháme zálivku z majonézy a zakysané smetany. Cibulový salát ochutíme jen olivovým olejem a zakapeme citronem nebo vinným octem.

Čerstvý cibulový salát podáváme s pečivem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Čerstvý cibulový salát

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.