reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Černý kořen na másle

Vyzkoušejte snadný recept na přípravu přílohy z černého kořene, která se hodí třeba ke grilovanému masu, ale chutná i jen tak s vařeným či pečeným bramborem a čerstvou zeleninou.


  • 3,5

    11×

    3,5 11
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme hrnec se studenou vodou, do kterého vymačkáme šťávu z 1 citronu a přidáme lžičku soli. Černý kořen očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou, pak ho oloupeme a nakrájíme na špalíčky, které ihned vložíme do připraveného hrnce s okyselenou a osolenou vodou. Pracujeme rychle, protože oloupaný černý kořen na vzduchu rychle mění barvu dohněda. Vodu přivedeme k varu a černý kořen zvolna vaříme přibližně 12 - 15 minut do poloměkka. Pak kousky kořene slijeme, ihned ochladíme v ledové vodě a osušíme.

Na pánvi zahřejeme máslo s olivovým olejem, na kterém zvolna opečeme špalíčky černého kořene dozlatova. Před dokončením vmícháme nasekanou jarní cibulku, kterou necháme krátce zpěnit a pokrm podle chuti osolíme a opepříme.

Černý kořen na másle podáváme teplý jako přílohu a také samostatně jako chuťovku.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Černý kořen na másle

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.