reklama
hledat uživatel
       

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Připravíme si sépie, které jsme zakoupili vcelku na tržišti u moře, nebo v hypermarketu zamražené. Ze sépií stáhneme kůžičku, odstraníme hlavu, vnitřnosti a sépiovou kost. Velmi opatrně vyjmeme váček s barvivem. Očištěná chapadla a tělíčko pak omyjeme a nakrájíme na kousky.


Připravenou zeleninu nasekáme najemno. Na pánvi začneme restovat cibulku a mezitím spaříme a propláchneme rýži. Do zpěněné cibulky vmícháme nakrájené sépie a jemně osmahneme. Poté vmícháme nasekaný česnek a rýži. Přelijeme barvivem z váčku a vínem. Vše důkladně promícháme, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou.


Nakonec vše posypeme sekanou petrželkou a parmazánem. Podáváme se salátem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Černé rizoto

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.