Černá zvěřina na česneku

2 hod | hlavní chod | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 671x
Nenáročný recept na výbornou šťavnatou pečeni ze zvěřiny.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Zvěřinu (nejlépe z kýty) hustě prošpikujeme na nudličky nakrájenou slaninou a česnekem.

Zbylou slaninu a máslo dáme rozehřát a na ně vložíme proslaněnou a osolenou zvěřinu. Pečeme asi 30 minut zvolna přikryté v troubě vyhřáté na 180 °C. Potom pečeni podlijeme vodou se lžící octa. Když zvěřina začne měknout, dopečeme ji zprudka do červena, přitom ji poléváme zakysanou smetanou.

Černá zvěřina na česneku je výborná s vařenými brambory.

autor receptu:

Černá zvěřina na česneku

Počet přidaných receptů: 20

Ingredience

na porcí


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Černá zvěřina na česneku

Přidat příspěvek k receptu Černá zvěřina na česneku
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept