reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Celozrnný chléb s ovesnými vločkami

Recept na dva bochníčky zdravého domácího chleba.


  • 3,1

    191×

    3 191
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 542 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 812 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 590 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Postup přípravy

Na vál nasypeme mouku, vločky, sodu, sůl a vše smícháme. Uprostřed směsi uděláme důlek a do něj nalijeme podmáslí a přidáme med. Rychle promícháme s ostatními ingrediencemi na válu a vypracujeme vláčné těsto.

Těsto rozdělíme na dvě stejné poloviny a z každé vytvarujeme bochník chleba. Ve středu každého bochníku nožem uděláme několik mělkých zářezů.

Plech pomoučíme a bochníky na něj přeneseme. Chléb pečeme v troubě předehřáté na 220°C, pečeme asi 60 minut. Během pečení teplotu mírně snížíme.

Hotový chléb je nejlepší ještě teplý.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Celozrnný chléb s ovesnými vločkami

    Celkový počet komentářů: 3
    • doktor
      doktor

      A co kvásek?

      Nedáváte kvásek?

      12.08.2006 06:01:43

    • doktor
      doktor

      Děkuji za přínosný recept. Dnes koupit dobrý chléb je často problém.Moje teta,která žila v Austrálii(ještě za totality)se po revoluci vrátila a pekla bochánky asi 30 cm v průměru,byli kulaté,dát mi patku nebyl problém.Ale jak to bylo teplé a moc dobré,dostal jsem pokaždé škytavku.Vy ne?

      12.08.2006 05:59:42



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Celozrnný chléb s ovesnými vločkami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.