reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Celozrnný bylinkový knedlík

Příprava celozrnného bylinkového knedlíku.


  • 4,3

    4,3 6
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Energetická hodnota

7467 kJ / 1783,7 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 656 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky

24. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 651 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 729 hodnocení

Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty

24. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 132 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 719 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 602 hodnocení

Luštěninové rigatoni se sušenými rajčaty a uzeným tofu krok za krokem

20. 2. 2020

Postup přípravy

Bílé a tmavé celozrnné pečivo na knedlík si nakrájíme na kostičky a necháme proschnout. Takto připravené kostičky navlhčíme mlékem, oddělíme si žloutky a bílky, do žloutků přidáme mléko, sůl, mouku a vytvoříme hladké lité těstíčko.

Do nakrájených kostiček přidáme nasekanou čerstvou petrželku, těstíčko, lehce vše promícháme, na konec opravdu opatrně vmícháme sníh z ušlehaných bílků. Takto připravené těsto tvarujeme pomocí potravinářské fólie do tvaru válců a fólii na několika místech propíchneme opatrně vidličkou.

Připravené celozrnné knedlíky vkládáme do vroucí vody a vaříme zhruba 18-20 minut.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Celozrnný bylinkový knedlík

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.