reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Celozrnný bylinkový knedlík

Příprava celozrnného bylinkového knedlíku.


  • 4,3

    4,3 6
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Energetická hodnota

7467 kJ / 1783,7 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 527 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat?

21. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Jak na to: Výroba sušeného ovoce

20. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Videorecept na Slaný koláč s rajčaty a cibulí

19. 8. 2019

Postup přípravy

Bílé a tmavé celozrnné pečivo na knedlík si nakrájíme na kostičky a necháme proschnout. Takto připravené kostičky navlhčíme mlékem, oddělíme si žloutky a bílky, do žloutků přidáme mléko, sůl, mouku a vytvoříme hladké lité těstíčko.

Do nakrájených kostiček přidáme nasekanou čerstvou petrželku, těstíčko, lehce vše promícháme, na konec opravdu opatrně vmícháme sníh z ušlehaných bílků. Takto připravené těsto tvarujeme pomocí potravinářské fólie do tvaru válců a fólii na několika místech propíchneme opatrně vidličkou.

Připravené celozrnné knedlíky vkládáme do vroucí vody a vaříme zhruba 18-20 minut.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Celozrnný bylinkový knedlík

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.