reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Celozrnný borůvkový koláč s drobenkou

Začínají zrát borůvky a jejich nejlepší zpracování je do koláče.


  • 4,5

    22×

    4,4 22
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Smícháme mouku s cukrem a špetkou soli. Přidáme změklý tuk nakrájený na plátky a jedno vejce. Nejlépe rukama zpracujeme na vále těsto, které na chvíli uložíme do lednice.

Mezitím si vymažeme kulatou koláčovou formu a vysypeme ji moukou. Těsto rozprostřeme do formy, v okrajích vytlačíme trochu výš. Nasypeme množství čerstvých (případně rozmrazených) borůvek podle potřeby a chuti. Nakonec zasypeme cukrovou drobenkou.

Celozrnný borůvkový koláč s drobenkou pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 40 minut. Drobenka krásně zezlátne a borůvky voní po celém bytě.

Celozrnný borůvkový koláč podáváme samotný nebo dozdobený kysanou smetanou a lístkem máty či meduňky.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Celozrnný borůvkový koláč s drobenkou

    Celkový počet komentářů: 3
    • pajsa12
      pajsa12

      výborný koláč

      Recept je fakt supr, koláč je vynikající :) dekuji za recept

      19.01.2016 10:59:55

    • Hanako
      Hanako

      Komentář k receptu Celozrnný borůvkový koláč s drobenkou

      Vynikající a zdravý koláč :-)

      16.06.2013 19:08:27

    • Lenka
      Lenka

      Je to moc dobré,doporučuji!!!

      23.02.2011 11:28:08


    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Celozrnný borůvkový koláč s drobenkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.