reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Celozrnné rohlíky

Tyto rohlíky z domácí pekárny jsou krásně nadýchané a hlavně měkoučké.


  • 4,5

    49×

    4,5 49
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

na potření

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 543 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 590 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Postup přípravy

Do pekárny dáme suroviny v tomto pořadí voda, olej, sůl do rohu, mouky a mezi ně chlebové koření. V mouce udělám důlek, přidáme cukr a rozdrobíme kvasnice.
Zapneme program těsto.

Je nutné těsto sledovat a popřípadě přisypávat žitnou chlebovou mouku. Kdo má rád semínka, možno přidat po zvukovém signálu.

Až program skončí, necháme ještě tak půl hodinky kynout. Těsto rozpůlíme a z každé půlky vyválíme placku, kterou radýlkem rozdělíme na 8 trojúhelníků a zabalíme rohlíky. Začínáme na širší straně. Celozrnné rohlíky necháme na plechu ještě tak půl hodinky kynout. Pomažeme vajíčkem a posypeme semínky nebo mákem. Celozrnné rohlíky pečeme na 200 °C dozlatova.

Celozrnné rohlíky podáváme podle chuti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Celozrnné rohlíky

    Celkový počet komentářů: 14
    • Lenka
      Lenka

      Komentář k receptu Celozrnné rohlíky

      Jsou výborné, dělala jsem je z kvásku.

      05.09.2013 20:07:51

    • i (tecka) rka
      i (tecka) rka

      Výborné ,všem doporučuji

      24.04.2013 21:52:27

    • i (tecka) rka
      i (tecka) rka

      Taky jsme dneska upekla rohlíčky, jenom jsem udělala jiný tvar, který je pro mě jednoduší, pošlu fotku, všem určitě doporučuji, u mě za 1

      24.04.2013 21:50:13


    • Ráďa
      Ráďa

      Lepí se!

      Těsto se hrozně lepilo :-( . Je pravda, že jsem nepřidávala žitnou chlebovou mouku, mohlo to být tím? Droždí používám sušené (Alnatura) - tak třeba tím??? Musela jsem to zahránit hladkou moukou a vyválet na tvar veky.... Mohl by mi někdo poradit proč se to tak lepí? Díky.

      16.09.2012 20:38:02

      • verča
        verča

        Re: Lepí se!

        Pokud se lepí je třeba přidat mouku. Každá mouka pojme různé množství vody, proto je dobré těsto hlídat a popřípadě přidat mouku.

        21.09.2012 09:55:37

    • mimuvka
      mimuvka

      kde kupujete chlebové koření? Ještě jsem na něj nikde nenarazila. Děkuji za radu

      23.06.2009 18:37:06


    Nalezeno receptů: 14
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Celozrnné rohlíky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.