reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

Energetická hodnota

1050 kJ / 250,9 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, poté z nich vymačkáme vodu. Oloupaný celer také nastrouháme, smícháme s bramborami a sójovou moukou nebo vejcem. Směs na brambory ochutíme prolisovaným česnekem a osolíme. Na závěr přidáme mouku, aby nám těsto zhoustlo. Hotové těsto necháme chvíli odstát.

Celerové bramboráky smažíme na rozpáleném oleji dozlatova, ihned po vytažení je klademe na papírový ubrousek a necháme odsát přebytečný tuk. Celerové bramboráky můžeme také připravit v troubě, jsou tak mnohem zdravější.

Celerové bramboráky podáváme jako chuťovku či přílohu. Jsou skvělé ještě teplé, ale dají se jíst i za studena, jen už nejsou tak křupavé.

Foto: Shutterstock.com

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×
K dispozici máme ještě 80 receptů na bramboráky. Inspirujte se!

Zobrazit další recepty
Sdílet na Facebooku

Podobné recepty

Komentáře k receptu Celerový bramborák

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1

Přidat příspěvek k receptu Celerový bramborák

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.