reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Celerovo-zázvorová polévka od Barchy

Recept na chutnou polévku, která může i léčit.


  • 5,0

    5 3
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

10+1 otázek: Jak můžeme ovlivnit stravování našich dětí?

24. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Postup přípravy

Cibule oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Petržel očistíme a nakrájíme na kostky. Velký celer očistíme. Pažitku nasekáme nadrobno. Suchý paprikový salám nakrájíme na kousky. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Muškátový oříšek nastrouháme na jemném struhadle.

Na másle dozlatova osmahneme 3 nakrájené cibule, přidáme 4 nakrájené stroužky česneku (podle jeho kvality), na kostky nakrájenou petržel, celý čerstvý fenykl, celý velký celer, část nasekané pažitky, bujon, 5 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, 2 bobkové listy a nastrouhaný muškátový oříšek. Zalijeme asi 0,8 l vody, podusíme pomalu pěkně doměkka asi tak hodinu, aby jsme to mohli potom v klidu směs rozmixovat najemno. Dosolíme a zjemníme nejlépe asi 100 ml smetany, ale plnotučným mlékem taky nic nezkazíme.

Mezitím si připravíme do hrnce panenský olivový olej, na kterém orestujeme dokřupava paprikový salám s jarní cibulkou. Každý si ale může orestovat, co bude chtít.

Celerovo-zázvorovou polévku od Barchy podáváme tak, že krém nalitý na talíře ozdobíme restovanou směsí salámu s jarní cibulkou a posypeme najemno nakrájenou pažitkou. V hrnci s polévkovým krémem by měla stát lžíce. Měla by být hustá jak od babičky, ale zase ne jak kaše.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Celerovo-zázvorová polévka od Barchy

    Celkový počet komentářů: 2

    • Honza
      Honza

      Komentář k receptu Celerovo-zázvorová polévka od Barchy

      Výborná polévka. Příště přidám i kousek strouhaného zázvoru, na který asi autorka zapomněla.

      20.05.2017 14:35:08

    • Playbox Guest
      Playbox Guest

      Komentář k receptu Celerovo-zázvorová polévka od Barchy

      a kde je zázvor?

      06.11.2014 08:20:14


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Celerovo-zázvorová polévka od Barchy

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.