Recept na zapečené chlebíčky na odpolední pohoštění. Rychlé a chutné.
0.2 kg | máslo |
100 g | celer |
120 g | tvrdý sýr |
2 lžíce | mandle (mleté) |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
grilovací koření | |
čerstvá petrželka | |
podle potřeby | |
bílá veka |
Veku nakrájíme na plátky. Sýr nastrouháme. Celer očistíme a také nastrouháme. Nastrouhaný sýr smícháme s jemně nastrouhaným očištěným celerem. Přimícháme nadrobno nasekanou petrželku, pomleté mandle, osolíme a přidáme i trochu grilovacího koření.
Plátky veky potřeme máslem a celerovou směsí je posypeme. Zbytek másla rozpustíme a chlebíčky pokapeme. Celerové chlebíčky vyskládáme na máslem vymazaný plech a krátce zapečeme. Celerové pohoštění si připravíme kdykoli je chuť.
Celer v receptech: Jak si na něm pochutnat?
Bulvový celer je ideální surovinou pro všechny, kteří se snaží zhubnout. Obsahuje minimální množství kalorií, oproti tomu poměrně dost vitaminů a minerálů. Tvoří základ mnoha zeleninových polévek, ale dá se konzumovat i v mnoha dalších podobách - syrový v pomazánkách a salátech, smažený, pečený i plněný. Vybrali jsme pro vás 10 skvělých receptů a v těchto úpravách si ho doslova zamilujete!
Recept na skvělou celerovou pomazánku krok za krokem
Podle jednoduchému receptu snadno připravíte velmi chutnou celerovou pomazánku s mnoha cennými vitamíny.
autor konko
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena