Recept na celerovou pomazánku, která vám posílí imunitu, přitom i chutná.
2 stroužky | česnek |
50 g | šunka |
100 g | celer |
2 lžíce | bílý jogurt |
20 g | pomazánkové máslo |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
pórek |
Celer oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, stejně tak nastrouháme i šunku nebo salám. Česnek prolisujeme a pórek nakrájíme nadrobno. V míse smícháme celer, šunku, pomazánkové máslo, prolisovaný česnek a nakrájený pórek. Přimícháme dvě lžíce bílého jogurtu, osolíme a opepříme. Celerovou pomazánku s pomazánkovým máslem mažeme na veku, chleba apod.
Celer v receptech: Jak si na něm pochutnat?
Bulvový celer je ideální surovinou pro všechny, kteří se snaží zhubnout. Obsahuje minimální množství kalorií, oproti tomu poměrně dost vitaminů a minerálů. Tvoří základ mnoha zeleninových polévek, ale dá se konzumovat i v mnoha dalších podobách - syrový v pomazánkách a salátech, smažený, pečený i plněný. Vybrali jsme pro vás 10 skvělých receptů a v těchto úpravách si ho doslova zamilujete!
autor Moravanda
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena