reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Celerová polévka se smrži

Tato jemná zeleninová polévka je netradiční zpestření vánoční tabule. Rodina bude jistě mile překvapena.


  • 2,9

    871×

    2,9 871
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Smrže předem namočíme, bulvu celeru oloupeme a nakrájíme na hranolky. Stejně naložíme s bramborami, ale část hranolků z nich dáme stranou. Připravenou zeleninu orestujeme na tuku. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a zalijeme horkým vývarem. Pod pokličkou vaříme asi 20 minut. Mezitím očistíme řapíkatý celer, nakrájíme jej na proužky a povaříme asi 5 minut ve slané vodě spolu s odloženými bramborovými hranolky a se smrži. Polévku rozmixujeme a vmícháme do ní většinu šlehačky. Krátce povaříme a nalijeme do talířů. Do každého talíře dáme lžíci bramborových hranolků, trochu řapíkatého celeru a zbytek šlehačky.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Celerová polévka se smrži

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.