reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Celerová polévka s morkovými knedlíčky

Výborná polévka, kterou mě naučila moje babička, jen jsem si ji zjednodušila.


  • 3,2

    3,1 6
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, přidáme koření i bujon a uvedeme do varu.

Z kostí vybereme ostrým nožem morek (asi 50 g). Z čerstvé veky odkrojíme kůrku, petrželku propláchneme a stáhneme ze stonku. Morek, střídku veky a petrželku rozšleháme (elektrickými metlami) na pyré. Pak vmícháme vejce a těstíčko ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Navlhčenýma rukama utvoříme malé kuličky, které klademe na talířek mírně vytřený olejem.

Celer oloupeme a nakrájíme na proužky. Vývar z kostky přecedíme, přidáme celer a znovu uvedeme do varu. Vaříme při mírné teplotě asi 10 - 12 minut. Pak do polévky vložíme knedlíčky a necháme je 5 minut prohřát. Podle chuti přisolíme a opepříme.

Celerovou polévku s morkovými knedlíčky podáváme zdobenou snítkou petrželky.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Celerová polévka s morkovými knedlíčky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.