reklama
hledat uživatel
       

Čatní z kaki

Recept na výborné čatní z kaki a koření garam masala.


  • 3,3

    3,2 7
  • 45 min

Postup přípravy

Kaki oloupeme a nakrájíme nahrubo. Cibuli a papriku očistíme a samostatně nakrájíme na drobné kostičky. Odebereme požadované množství. Kapii lze vynechat, ale dodá čatní šmrnc.

V rendlíku rozehřejeme tuk, vsypeme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme nastrouhaný zázvor, kapii a zvolna restujeme asi 2 minuty. Vsypeme cukr a necháme jej zkaramelizovat. Základ čatní zastříkneme octem a necháme je odpařit.

Do základu vložíme kaki a restujeme asi minutu. Zalijeme džusem, přidáme garam masalu, chilli a lehce osolíme. Zvolna vše dusíme asi 20 - 30 minut, nebo až se tekutina odpaří a kaki změkne. Podle potřeby podlijeme džusem.

Mezitím si na suché pánvi opražíme kešu nebo jiné ořechy a nasekáme je.

Čatní z kaki odstavíme z ohně, vmícháme ořechy a můžeme podávat třeba telecí garam masale.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Čatní z kaki

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.