Máslo necháme změknout. V míse vyšleháme změklé máslo s cukrem do pěny a postupně zašleháme i vejce. Kávu zalijeme 0,6 dl vařící vody, vmícháme mléko s rumem a směs vlijeme do základu těsta. Přisypeme oba druhy mouky smíchané s práškem do pečiva a špetkou soli a vše společně šleháme ještě asi 5 minut.
Polovinu těsta nalijeme na plech vyložený papírem na pečení. Do druhé poloviny vmícháme kakao, mramorovitě ho nalijeme na světlé těsto na plechu a pečeme zhruba 25 minut při 170 °C.
Bílky vyšleháme se špetkou soli v pevný sníh, přimícháme moučkový nebo extra jemný cukr a vyšleháme dovtuha. Pak vmícháme kokos. Sněhovou směs rozetřeme na těsto na plechu a koláč pečeme ještě asi 15 minut.
Cappuccino koláč necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.