Čapíno - Cioppino z Kalifornie

2 hod | hlavní chod | 8 porcí | americká kuchyně | recept zobrazen: 152x
Kalifornský recept na hustou polévku z ryb a mořských plodů, který je původem z Itálie (Ciuppin polévka z Ligurie). Známe ji z Columba - díl Vražda jako autoportrét.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Upozornění před přípravou polévky: Nepoužíváme slávky poškozené, otevřené a nejezme ty, které se po přípravě pokrmu neotevřou. Živé slávky reagují poklepem na ulitu. Pořádně je očistíme kartáčkem a odstraníme před přípravou vousy.

Zeleninu očistíme. Čerstvý fenykl nakrájíme na plátky, stejně tak oloupaný celer, oloupanou cibuli, šalotku a česnek.

Velký hrnec nahřejeme na střední teplotu. Na oleji osmahneme do sklovita nakrájený fenykl, cibuli, šalotku a sůl, přidáme česnek, mletou papriku a smažíme ještě cca 2 minuty. Poté vmícháme rajský protlak, přidáme rajčata pokrájená na kostky i se šťávou, víno, vodu, na kousky nakrájené krabí maso (případně z krevet), celer a bobkový list. Hrnec přiklopíme a necháme vařit na mírném ohni cca 30 minut, až se vůně promíchají.

Do polévky přidáme připravené očištěné slávky a opět přiklopíme. Ty by se měly po cca 5 minutách vaření otevírat. Nyní přichází na řadu vyloupané mušle a na větší kousky nakrájená tilapie či jiná podobná ryba. Čapíno - Cioppino z Kalifornie jemně vaříme a občas promícháme, až jsou slávky úplně otevřené. To by mělo trvat dalších 10 minut. Nyní polévku zkontrolujeme a zavřené slávky z ní vyjmeme i s bobkovým listem. Čapíno dochutíme solí a červenou paprikou podle potřeby.

Čapíno - Cioppino z Kalifornie podáváme s bílým čerstvým chlebem či bagetou. Dobrou chuť.

Vasili autor receptu:

Čapíno - Cioppino z Kalifornie

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

na porcí
Vaše cena 4990 běžně 10624 Kč sleva 53 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
2,5
slabší recept
8 hlasujících
  • Recept Čapíno - Cioppino z Kalifornie - Detail uvařeného Čapína - Vasili
  • Recept Čapíno - Cioppino z Kalifornie - Slávky na Čapíno v mořské vodě - Vasili
  • Recept Čapíno - Cioppino z Kalifornie - Některé ingredience na Čapíno - Vasili

Kuchařky obsahující recept Čapíno - Cioppino z Kalifornie

Recept se nachází v 5 kuchařkách
zjirousek
Polévky 2023 receptů
Zorňafa
1. aa-1 528 receptů
Rybičky pro tetu a spol
veraricna
Rybičky pro tetu a spol 1922 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Čapíno - Cioppino z Kalifornie

Přidat příspěvek k receptu Čapíno - Cioppino z Kalifornie
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Hospicové hnutí ve světě a u nás

    Hospicové hnutí ve světě a u nás

    V jednom z minulých článků jsme vás seznámili s tím, co je to vlastně hospic, čím se zabývá, co poskytuje a komu. Dnes se podrobněji zaměříme na ty, kteří stáli u vzniku hospicového hnutí u nás i v zahraničí a jeho celosvětovému významu.

  • Avitaminóza - nedostatek vitamínů a jeho projevy

    Avitaminóza - nedostatek vitamínů a jeho projevy

    Avitaminóza je chorobný stav, který nastane kvůli absolutnímu nedostatku určitého vitamínu v lidském organismu. Většinou je to z důvodu hladovění a týká se to ve velké míře hlavně rozvojových zemí. V naší republice se nesetkáváme často s přímou avitaminózou, spíše jen s její lehčí formou, která nese název hypovitaminóza.




přidat nový recept