Čapíno - Cioppino z Kalifornie

2 hod | hlavní chod | 8 porcí | americká kuchyně | recept zobrazen: 239x
Kalifornský recept na hustou polévku z ryb a mořských plodů, který je původem z Itálie (Ciuppin polévka z Ligurie). Známe ji z Columba - díl Vražda jako autoportrét.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Upozornění před přípravou polévky: Nepoužíváme slávky poškozené, otevřené a nejezme ty, které se po přípravě pokrmu neotevřou. Živé slávky reagují poklepem na ulitu. Pořádně je očistíme kartáčkem a odstraníme před přípravou vousy.

Zeleninu očistíme. Čerstvý fenykl nakrájíme na plátky, stejně tak oloupaný celer, oloupanou cibuli, šalotku a česnek.

Velký hrnec nahřejeme na střední teplotu. Na oleji osmahneme do sklovita nakrájený fenykl, cibuli, šalotku a sůl, přidáme česnek, mletou papriku a smažíme ještě cca 2 minuty. Poté vmícháme rajský protlak, přidáme rajčata pokrájená na kostky i se šťávou, víno, vodu, na kousky nakrájené krabí maso (případně z krevet), celer a bobkový list. Hrnec přiklopíme a necháme vařit na mírném ohni cca 30 minut, až se vůně promíchají.

Do polévky přidáme připravené očištěné slávky a opět přiklopíme. Ty by se měly po cca 5 minutách vaření otevírat. Nyní přichází na řadu vyloupané mušle a na větší kousky nakrájená tilapie či jiná podobná ryba. Čapíno - Cioppino z Kalifornie jemně vaříme a občas promícháme, až jsou slávky úplně otevřené. To by mělo trvat dalších 10 minut. Nyní polévku zkontrolujeme a zavřené slávky z ní vyjmeme i s bobkovým listem. Čapíno dochutíme solí a červenou paprikou podle potřeby.

Čapíno - Cioppino z Kalifornie podáváme s bílým čerstvým chlebem či bagetou. Dobrou chuť.

Vasili autor receptu:

Čapíno - Cioppino z Kalifornie

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

na porcí
2,7
slabší recept
9 hlasujících
  • Recept Čapíno - Cioppino z Kalifornie - Detail uvařeného Čapína - Vasili
  • Recept Čapíno - Cioppino z Kalifornie - Slávky na Čapíno v mořské vodě - Vasili
  • Recept Čapíno - Cioppino z Kalifornie - Některé ingredience na Čapíno - Vasili


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Čapíno - Cioppino z Kalifornie

Přidat příspěvek k receptu Čapíno - Cioppino z Kalifornie
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept