reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

příloha

Postup přípravy

Upozornění před přípravou polévky: Nepoužíváme slávky poškozené, otevřené a nejezme ty, které se po přípravě pokrmu neotevřou. Živé slávky reagují poklepem na ulitu. Pořádně je očistíme kartáčkem a odstraníme před přípravou vousy.

Zeleninu očistíme. Čerstvý fenykl nakrájíme na plátky, stejně tak oloupaný celer, oloupanou cibuli, šalotku a česnek.

Velký hrnec nahřejeme na střední teplotu. Na oleji osmahneme do sklovita nakrájený fenykl, cibuli, šalotku a sůl, přidáme česnek, mletou papriku a smažíme ještě cca 2 minuty. Poté vmícháme rajský protlak, přidáme rajčata pokrájená na kostky i se šťávou, víno, vodu, na kousky nakrájené krabí maso (případně z krevet), celer a bobkový list. Hrnec přiklopíme a necháme vařit na mírném ohni cca 30 minut, až se vůně promíchají.

Do polévky přidáme připravené očištěné slávky a opět přiklopíme. Ty by se měly po cca 5 minutách vaření otevírat. Nyní přichází na řadu vyloupané mušle a na větší kousky nakrájená tilapie či jiná podobná ryba. Čapíno - Cioppino z Kalifornie jemně vaříme a občas promícháme, až jsou slávky úplně otevřené. To by mělo trvat dalších 10 minut. Nyní polévku zkontrolujeme a zavřené slávky z ní vyjmeme i s bobkovým listem. Čapíno dochutíme solí a červenou paprikou podle potřeby.

Čapíno - Cioppino z Kalifornie podáváme s bílým čerstvým chlebem či bagetou. Dobrou chuť.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Čapíno - Cioppino z Kalifornie

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.