Čapíno - Cioppino z Kalifornie

2 hod | hlavní chod | 8 porcí | americká kuchyně | recept zobrazen: 167x
Kalifornský recept na hustou polévku z ryb a mořských plodů, který je původem z Itálie (Ciuppin polévka z Ligurie). Známe ji z Columba - díl Vražda jako autoportrét.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Upozornění před přípravou polévky: Nepoužíváme slávky poškozené, otevřené a nejezme ty, které se po přípravě pokrmu neotevřou. Živé slávky reagují poklepem na ulitu. Pořádně je očistíme kartáčkem a odstraníme před přípravou vousy.

Zeleninu očistíme. Čerstvý fenykl nakrájíme na plátky, stejně tak oloupaný celer, oloupanou cibuli, šalotku a česnek.

Velký hrnec nahřejeme na střední teplotu. Na oleji osmahneme do sklovita nakrájený fenykl, cibuli, šalotku a sůl, přidáme česnek, mletou papriku a smažíme ještě cca 2 minuty. Poté vmícháme rajský protlak, přidáme rajčata pokrájená na kostky i se šťávou, víno, vodu, na kousky nakrájené krabí maso (případně z krevet), celer a bobkový list. Hrnec přiklopíme a necháme vařit na mírném ohni cca 30 minut, až se vůně promíchají.

Do polévky přidáme připravené očištěné slávky a opět přiklopíme. Ty by se měly po cca 5 minutách vaření otevírat. Nyní přichází na řadu vyloupané mušle a na větší kousky nakrájená tilapie či jiná podobná ryba. Čapíno - Cioppino z Kalifornie jemně vaříme a občas promícháme, až jsou slávky úplně otevřené. To by mělo trvat dalších 10 minut. Nyní polévku zkontrolujeme a zavřené slávky z ní vyjmeme i s bobkovým listem. Čapíno dochutíme solí a červenou paprikou podle potřeby.

Čapíno - Cioppino z Kalifornie podáváme s bílým čerstvým chlebem či bagetou. Dobrou chuť.

Vasili autor receptu:

Čapíno - Cioppino z Kalifornie

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

na porcí
Vaše cena 5877 běžně 11302 Kč sleva 48 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
2,5
slabší recept
8 hlasujících
  • Recept Čapíno - Cioppino z Kalifornie - Detail uvařeného Čapína - Vasili
  • Recept Čapíno - Cioppino z Kalifornie - Slávky na Čapíno v mořské vodě - Vasili
  • Recept Čapíno - Cioppino z Kalifornie - Některé ingredience na Čapíno - Vasili

Kuchařky obsahující recept Čapíno - Cioppino z Kalifornie

Recept se nachází v 5 kuchařkách
zjirousek
Polévky 2036 receptů
Zorňafa
1. aa-1 827 receptů
Rybičky pro tetu a spol
veraricna
Rybičky pro tetu a spol 1940 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Čapíno - Cioppino z Kalifornie

Přidat příspěvek k receptu Čapíno - Cioppino z Kalifornie
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně vybírat letní obuv?

    Jak správně vybírat letní obuv?

    Léto máme všichni rádi, ale naše nohy mohou v parnu trpět. Zvlášť, když jim nedopřejeme vzdušnou obuv a necháme je potit se v uzavřené a neprodyšné obuvi. Trápí nás nejen odřené paty, malíčky a utlačované palce, zpocené a horoucí nohy, ale od nohou pak trpí i celé tělo dyskomfortem a naše celková tělesná i duševní pohoda klesá.

  • Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Chcete letos zažít adrenalin na vodě? Nebo se jen lehce nechat unášet po klidné hladině malé říčky? Než někde zavoláte klasické vodácké "ahoooj", věnujte pečlivou pozornost přípravě. Její základní parametry spočívají právě v tom, kam vlastně chcete jet.




přidat nový recept