reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Cannelloni s mletým masem

Recept na cannelloni plněné mletým masem a zapečené s cheddarem.


  • 0

    0 0
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Na vyšší pánvi zarestujeme nakrájenou slaninu, cibulku, mleté maso, stroužek česneku, pak přidáme špetku soli, koření a nasekané bylinky. Zalijeme plechovkou krájených rajčat. Promícháme, jakmile směs začne bublat, přikryjeme poklicí, stáhneme plamen na minimum a nechám probublávat cca 40 minut.

Mezitím si nachystáme sýrovou omáčku - v rendlíku rozpustíme nastrouhaný cheddar ve smetaně.

Masovou směs si dáme po změknutí masa na velký hluboký talíř, aby zchladla. Pár lžic omáčky si dáme naspod zapékací misky. Rozehřejeme troubu na 175 °C.

Začneme plnit cannelloni. Můžeme si vzít na pomoc cukrářský zdobící sáček bez násadky (pro urychlení práce). Naplněné cannelloni skládáme vedle sebe do pekáčku. Náplň by měla vyjít přesně na jedno balení. Pokud by zbyla, navrstvíme ji nahoru.

Přelijeme ještě jednou plechovkou krájených rajčat, natrháme lístky čerstvé bazalky a na to navrstvíme sýrovou omáčku. Zapečeme ve vyhrřáté troubě cca 30 minut, dokud se nezačnou nahoře dělat zlatá kolečka. 

Cannelloni s mletým masem po upečení ihned servírujeme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Cannelloni s mletým masem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.