Cannelloni plněné špenátem

1 hod | hlavní chod | 4 porce | italská kuchyně | recept zobrazen: 50489x
Duté válečky z nudlového těsta nazvané cannelloni plněné špenátovou směsí.
Komentáře receptu 4
Uvařil jsem to (Recept vařili 4 lidé)


Postup přípravy receptu

V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme špenát a 2-3 minuty jej zahříváme. Rendlík odstavíme a do špenátu vmícháme sýry a šunku. Ochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Nešleháme smetanu a vejce, až dostaneme hustou pastu.

Cannelloni (velké rovné trubičky) uvaříme v osolené vodě doměkka, vodu slijeme a těstoviny odložíme.

Potom připravíme omáčku: V rendlíku vymícháme z másla a mouky světlou jíšku, pomalu do ní přiléváme mléko, vložíme bobkové listy a povaříme 5 minut. Ochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Odstavíme, bobkové listy odstraníme.

Špenátovou náplní pomocí zdobícího sáčku s velkou trubičkou opatrně naplníme cannelloni.

Na dno zapékací misky rozetřeme trochu omáčky a rozložíme v jedné vrstvě cannelloni. Zalijeme je zbývající omáčkou, posypeme parmazánem a zapékáme v troubě předehřáté na 190 °C (u plynové trouby stupeň 3-4) 40-45 minut.

Hotové Cannelloni plněné špenátem ozdobíme čerstvými bylinkami a ihned podáváme.

Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny

Nakladatelství SLOVART

autor receptu:

Cannelloni plněné špenátem

Počet přidaných receptů: 127

Ingredience

na porce
3,8
dobrý recept
27 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Cannelloni plněné špenátem

Celkový počet komentářů: 4
  • Komentář k receptu Cannelloni plněné špenátem Kristina? 30.01.2016 09:50:26

    Cože? Šunku? Worchestrovou omáčku??? To je teda pravá itálie, ale čemu já se divim... Jsme v čechách, tady nikdo o Itálii nic neví. Málem jsem se pozvracela když jsem četla ten váš recept, hůř se mi udělalo z komentu.

  • Dnes jsem dělala k obědu. Akorát jsem k tomu dělala klasickou bešamelovou omáčku (máslo, hl. mouka, sůl, pepř). Náplň jsem také zjednodušila. Zpěněná na olivovém oleji cibulka s česnekem, na to na kostičky šunkový salám, listový špenát a zakápnuté worchestrovou a sójovou omáčkou. Osoleno, opepřeno. Zasypat sýrem a zapéct v troubě. Mňam, mňam.

    • Re: Clariss 12.09.2013 16:05:28

      No nevim, ale opet je to tu!!! Vyborne, italske a relativne jednoduche jidlo a hned tam cpete do toho sojovku, worchester, To nemusíte delat cannelloni, ale obycejne kolinka za 15,- z Tesca. Ještě postrouhat eidamem a zalit kečupem. Bohuzel nesvar české kuchyne.
      Udelala jsem je podle receptu a vyborne!! Dekuji!!

      • Re: Re: crw 11.03.2015 20:17:16

        A co čekáte od národa, který kupuje po desetitisících "Kuchařku" Ládi Rajského Jablíčka? 8-) Dokonalý základ je přece potřeba "zjednodušit a vylepšit"! Jo, ten eidam samozřejmě musí být jen 30ti procentní, protože tak je to mnoooohem dietnější 8-) A pizza bez kečupu, mandarinek, ananasu a mokvavé šunky - to prostě není ono! 8-)

Nalezeno receptů: 4
Přidat příspěvek k receptu Cannelloni plněné špenátem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!

  • Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Rádi si v těchto dnech zdobíte zahrádku, terasu nebo balkon pestrobarevnými a různě velikými dýněmi? A jak by také ne, je přece jejich čas a jako podzimní dekorace jsou nepřekonatelné. Už také víme, že dýně je nadmíru zdravá zelenina a pomůže nám dokonce i s hubnutím.




přidat nový recept