reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Candát s koprovou omáčkou

Na másle pečené filety z candáta s hustou krémovou smetanovo-koprovou omáčkou a bramborem. Recept na výtečný hlavní chod.


  • 5,0

    5 5
  • 1 hod

Ingredience

na ozdobu

omáčka

podle chuti

podle potřeby



Postup přípravy

Oloupané brambory nakrájíme na kousky a v osolené a okmínované vodě uvaříme doměkka. Pak brambory slijeme, ale vývar nevyléváme.

Na másle necháme zeslovatět jemně nasekanou jarní cibulku (bílou část), pak vmícháme prosátou hladkou mouku a za stálého míchání připravíme světlou zásmažku. Pak jíšku zalijeme chladným vývarem z brambor a vínem, vše důkladně rozšleháme, osolíme a pozvolna vaříme asi 25 minut. Do hustého základu přilijeme smetanu, přidáme nasekaný kopr a krátce povaříme. Omáčku podle chuti přisladíme a okyselíme, na závěr vložíme i vařené brambory.

Očištěné filety candáta osolíme, ochutíme špetkou mletého kmínu a opečeme na horkém oleji s máslem. Rybu pečeme nejdříve kůží dolů dozlatova a následně ji krátce dopečeme i z druhé strany.

Filety candáta rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme s bramborem a krémovou koprovou omáčkou. Zdobíme plátkem citronu a snítkou kopru.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Candát s koprovou omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.