reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Čalamáda ze zelí

Tato zelná čalamáda se hodí skoro ke všemu. Zkuste, nebudete zklamáni!


  • 4,5

    56×

    4,5 56
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 555 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Zelí, cibuli, papriky očistíme a nakrájíme najemno. Dáváme do větší mísy, aby šlo vše pěkně promíchat. Přidáme očištěnou a nahrubo nastrouhanou mrkev.
Vsypeme celé Deko, cukr, vlijeme ocet i olej. Promícháváme - nejlépe se to dělá rukama. Nepřidáváme žádnou vodu! Necháme chvíli stát, zelenina pustí sama dost šťávy.

Připravenou čalamádu plníme do sklenic, trochu zmáčkneme. Pak sterilujeme asi 10 minut.

Zelná čalamáda se hodí k různým pokrmům - čalamádou doplníme pečená i grilovaná masa, zapékané těstoviny nebo brambory, hranolky a minutky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Čalamáda ze zelí

    Celkový počet komentářů: 15
    • Lucie
      Lucie

      Množství?

      Dobrý den mužů se zeptat na kolik skleniček vyjdetoto množství v receptu? Dekuji

      16.07.2018 11:49:41

    • jiřina vorlová
      jiřina vorlová

      Komentář k receptu Čalamáda ze zelí

      Výborná čalamáda,jen nálev jsem si zjednodušila,protože zavařuji i hodně okurek,prostě si uvařím hrnec nálevu (1l octa,3l vody,celý pepř,nov.koření,celá skořice,hořčič.semínko,bo bkový list,hřebíček) a leju to na všechno,i na papriky (k těm trochu oleje)

      26.06.2017 22:41:09

    • alca
      alca

      Komentář k receptu Čalamáda ze zelí

      Ahoj mohu se zeptat na kolik stupňů zavarovat a jak dlouho, dekuji.

      01.11.2015 17:28:19


    • Vladka
      Vladka

      Čalamádu všem doporučuji je výborná já do ní přidávám ještě nastrouhaný křen aby byla trochu pikatní už jsem dělala 2 dávky a musím dělat další

      23.09.2013 20:05:25

    • Izaura
      Izaura

      Použila jsem všechny suroviny, které jsou uvedeny a navíc jsem přidala tepelně spracované václavky..

      12.10.2012 17:54:01

    • japonečka
      japonečka

      Tento recept dělám již několik let a zatím se mi nedostalo žádného negativního hodnocení,všem to chutná a předáváme tento recept dál a dál:-)

      06.11.2011 23:17:56

    • Fanny
      Fanny

      Vzhledem k tomu, že prodávaný přípravek DEKO (a jemu podobné) obsahuje neblahé všudypřítomné chemické konzervanty, nedopuručuji tento recept v té podobě jak je tu uváděn.

      19.12.2007 17:30:23


    Nalezeno receptů: 15
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Čalamáda ze zelí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.