reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bylinkový velikonoční sýr

Slovenský velikonoční sýr můžeme dochucovat podle libosti. Sýr si můžeme připravit nejen na Velikonoce.


  • 4,0

    25×

    3,9 25

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Energetická hodnota

5818 kJ / 1389,6 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 582 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 843 hodnocení

Letošní plán pečení vánočního cukroví

22. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Videorecept: Skvělý dýňový jahelník podle Anny

22. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Recept na vanilkové rohlíčky krok za krokem

21. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 688 hodnocení

Recept na originální kuřecí kari podle šéfkuchaře

21. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Videorecept: Marokánky podle Anny

20. 11. 2019

Postup přípravy

V hrnci dáme vařit mléko. Mezitím si v míse rozbijeme vejce. Když začne mléko trochu vařit, lehce vmícháme vejce. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme sladkou papriku a bylinky.

Na mírném ohni směs mícháme, dokud nezhrudkovatí. Mezitím si připravíme gázu, kterou dáme na cedník. Uvařený sýr vlijeme na gázu a silně svážeme do uzlíku.

Sýr necháme až do vychladnutí v gáze. Sýr podáváme s mazancem, čabajkou a dalšími velikonočními pochutinami.

Doporučuji přípravu sýru z domácího mléka a vajec.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bylinkový velikonoční sýr

    Celkový počet komentářů: 9
    • 2malasisi2
      2malasisi2

      bylinkový sýr

      Jde sýr udělat i z normálního mléka? Vím, že kyška z něj nejde,
      Dík za odpověď

      11.06.2011 13:42:29

    • Unka
      Unka

      Dělám ho dlouho a jmenuje se to na Slovensku syrek. V oroginále se tam dává jen sůl jako koření. Pokud se tam dá cokoliv jiného a nesní se to do maximálně dvou dnů, začne se to kazit. proto na Slovensku dávají pouze sůl. Je to moje osobní zkušenost, protože jsem také experimentovala, ale vždy to začalo druhý den zavánět.

      13.10.2008 11:04:37


    • Pibuch
      Pibuch

      To je dobry napad!!! pripomina mi to smakouna- pochoutku vzhledu vyrabenoou z vajec k dostani v obchodech zdrave vyzivy. Rozhodne vyzkousim! Pouze nazev syr se mi zda lehce zavadejici.

      26.03.2008 20:31:03

      • Vaněk
        Vaněk

        No, myslím si, že to není ani sýr a ani šmakoun. Šmakoun je z bílků, tudíž zdroj zdravých bílkovin. Žloutky , zbytečný přísun cholesterolu. Vypadáto na nezdravou tlačenku, ale třeba dobrou.

        07.04.2008 23:47:48


    Nalezeno receptů: 9

    Přidat příspěvek k receptu Bylinkový velikonoční sýr

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.