Bylinkové kuře s kari rýží

35 min | hlavní chod | 4 porce | indická kuchyně | recept zobrazen: 2370x
Velice chutný oběd nebo i večeře pro ty, co mají rádi bylinky a indickou kuchyni.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Kuřecí maso nakrájíme na kostky. Posypeme kořením (nemusí se šetřit), pokapeme worchestrem a posypeme nasekanou cibulkou. Přes noc necháme v lednici uležet.

Na pánvi rozpálíme olivový olej a dáme na něj osmažit cibulku. Až je cibulka zlatavá, přidáme naložené maso a zprudka osmažíme jen tak minutku. Poté podlijeme vodou a necháme 15 minut dusit. Poté zaprášíme trochou kari a pepře. Smícháme si horkou vodu s trochou mouky a zahustímé šťávu pod masem. Necháme 5 minut povařit, ať se vyvaří mouka.

Rýži uvaříme podle návodu a až je uvařená, zlehka posypeme kari jen tak, ať je nažloutlá, nesmí ho být moc.

Způsob servírování: Na talířek uděláme kopeček z rýže a nahoru dáme masovou směs. Bylinkové kuře s kari rýží takto podáváme.

Všechno koření na marinádu je také obsaženo v kořenícím přípravku "Pašerák".

autor receptu:

Bylinkové kuře s kari rýží

Počet přidaných receptů: 7

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Bylinkové kuře s kari rýží

Přidat příspěvek k receptu Bylinkové kuře s kari rýží
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept