reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bylinkové bramborové knedlíky

Zajímavý experiment, když nechcete k masu pouze obyčejné bramborové knedlíky.


  • 4,4

    22×

    4,3 22
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Připravíme si základní těsto na bramborové knedlíky. Studené, uvařené a oloupané brambory najemno nastrouháme. Přidáme dvě celá vejce, trochu soli a polohrubou mouku. Podle konzistence doplňujeme moukou, v opačném případě malým množstvím vody.

K základnímu těstu ještě před řádným prohnětením přidáme 50 - 70g špenátového protlaku, ze kterého vymačkáme přebytečnou vodu a dále přidáme podle vlastní chutě. Dávám 1,5 lžičky čerstvých bylinek - např. provensálské bylinky, pažitka, petržel, bazalka, oregano. Musí být ale čerstvé.

Vše řádně promícháme, prohněteme a uděláme 4 střední válečky, které ihned dáváme do vroucí osolené vody a vaříme 15 - 20 minut. Uvařené bylinkové bramborové knedlíky ihned naplátkujeme.

Rozhodně zajímavá chuťová zkušenost. Doporučuji vyzkoušet a jistě si tyto bylinkové knedlíky najdou i své fandy.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bylinkové bramborové knedlíky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.