reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 673 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

Čerstvé bylinky očistíme a nasekáme. Jehněčí kýtu zbavíme kůže a přebytečného tuku. Do zbylé vrstvy tuku uděláme zářezy tak, aby na povrchu vznikla šachovnice. Kýtu dáme na pekáč tučnější stranou nahoru, posypeme kořením a bylinkami.

Bylinkovou jehněčí kýtu pečeme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 200 °C. Během pečení podléváme vývarem a červeným vínem. Pak teplotu snížíme na 180 °C a pečeme dalších 20 minut na každých 500g hmotnosti masa. Doba pečení je celkem kolem 100 minut.

Upečenou bylinkovou jehněčí kýtu nakrájíme a můžeme podávat. Přílohu volíme podle chuti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bylinková jehněčí kýta

    Celkový počet komentářů: 2

    • Jura
      Jura

      Naprosto výborný recept. Já jsem ho ještě "obohatil" o česnek;-), ale celkově naprosto luxusní. Mňam!

      28.03.2013 23:08:17

    • ZaS
      ZaS

      Nenáročná příprava s velmi dobrým výsledkem :-)

      30.12.2012 14:55:18


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Bylinková jehněčí kýta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.