reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bylinková frittata

Bylinkové omelety posypané parmazánem zlákají každého gurmána. 6 až 8 porcí.


  • 3,0

    818×

    3 818
  • 1 hod



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 557 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 169 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Postup přípravy

Pánev s nepřilnavým povrchem rozehřejeme na středně vysokou teplotu, přidáme olej a zahřejeme ho. Přidáme jarní cibulky a opékáme je asi 2 minuty. Potom na ně dáme špenátové listy a necháme je zvadnout.


V míse rozšleháme vejce, sůl a pepř. Vmícháme špenát, cibulky a bylinky. Olej z pánve slijeme do vhodné nádoby, případné přichycené kousky ze dna pánve odstraníme.


Na pánvi rozehřejme 2 lžíce odloženého oleje, vlijeme směs s vejci a omeletu urovnáme. Opékáme za občasného potřásání pánví zhruba 6 minut. Okraje omelety uvolňujeme dřevěnou lopatkou.


Povrch omelety posypeme nastrouhaným parmazánem, pánev postavíme pod rozehřátý gril a omeletu opékáme zhruba 3 minuty dozlatova. Všechna tekutina se musí vstřebat. (lze péci v troubě v pánvi bez ucha)


Pánev odstavíme, omeletu necháme sklouznout na talíř, ozdobíme hoblinkami parmazánu a snítkami petrželky a odložíme. Krájíme ji teprve po 5 minutách. Podáváme ji teplou.


Zdroj: Slovart.cz

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bylinková frittata

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.