reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Bylinková bramborová kaše s chutí česneku

Recept na přípravu chutné bramborové kaše s provensálskými bylinkami, který zvládnou i začátečníci.


  • 4,7

    15×

    4,7 15
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 040 hodnocení

Červená čočka: Zdravá luštěnina pro každého aneb jak ji zařadit do jídelníčku

20. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Recept na dušený špenát z čerstvých listů krok za krokem

20. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

KVÍZ: Otestujte své kuchařské znalosti: 7 otázek, které vás prozradí

19. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 801 hodnocení

Lívance krok za krokem jako od babičky

19. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Jak využít kapustu: Závitky plněné masem, kapustové rolky a kapustový mozeček

19. 10. 2020

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Takto připravené brambory alespoň 2x vypereme ve studené vodě, abychom je zbavili co největšího množství škrobu. Pak brambory uvaříme v osolené vodě doměkka tak, aby se téměř rozpadaly.

Mezitím si připravíme ostatní suroviny. Bylinkovou směs - čerstvý rozmarýn, bazalku a tymián rozdrtíme s několika kapkami oleje a stroužkem oloupaného česneku na kašičku. Mléko promícháme se smetanou a ohřejeme.

Uvařené brambory slijeme a necháme asi 5 - 8 minut odstát. Nyní brambory osolíme a začneme rozmělňovat šlehačem na nejmenší rychlost. Jakmile větší kusy brambor zmizí, rychlost zvýšíme a postupně přidáváme bylinkovou směs, máslo a teplé mléko se smetanou. Tekutinu přiléváme postupně podle požadované konzistence kaše. Kaši vyšleháme dohladka.

Bramborovou kaši s provensálskými bylinkami a česnekem podáváme jako přílohu k pečené drůbeži nebo rybám, ale i smaženým pokrmům.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bylinková bramborová kaše s chutí česneku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.