reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bylinková bramborová kaše s chutí česneku

Recept na přípravu chutné bramborové kaše s provensálskými bylinkami, který zvládnou i začátečníci.


  • 4,7

    14×

    4,7 14
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Takto připravené brambory alespoň 2x vypereme ve studené vodě, abychom je zbavili co největšího množství škrobu. Pak brambory uvaříme v osolené vodě doměkka tak, aby se téměř rozpadaly.

Mezitím si připravíme ostatní suroviny. Bylinkovou směs - čerstvý rozmarýn, bazalku a tymián rozdrtíme s několika kapkami oleje a stroužkem oloupaného česneku na kašičku. Mléko promícháme se smetanou a ohřejeme.

Uvařené brambory slijeme a necháme asi 5 - 8 minut odstát. Nyní brambory osolíme a začneme rozmělňovat šlehačem na nejmenší rychlost. Jakmile větší kusy brambor zmizí, rychlost zvýšíme a postupně přidáváme bylinkovou směs, máslo a teplé mléko se smetanou. Tekutinu přiléváme postupně podle požadované konzistence kaše. Kaši vyšleháme dohladka.

Bramborovou kaši s provensálskými bylinkami a česnekem podáváme jako přílohu k pečené drůbeži nebo rybám, ale i smaženým pokrmům.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bylinková bramborová kaše s chutí česneku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.