reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Býčí varlata na pórku

Originální překvapení pro přátele a známé. Restovaná býčí varlata na pórku se španělskými plackami.


  • 3,0

    213×

    3 213
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 741 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 982 hodnocení

Sběr černého bezu: Na limonádu, čaj, med i likér

25. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 706 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 795 hodnocení

Dokonalá, přitom tak jednoduduchá: Píchaná buchta krok za krokem

24. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 199 hodnocení

Špízy na gril: Lákavé recepty na masové i zeleninové ražniči

23. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 765 hodnocení

Recept na jemnou bramborovou kaši krok za krokem

22. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 654 hodnocení

Recept na výborný rebarborový koláč krok za krokem

21. 5. 2020

Postup přípravy

Býčí varlata můžeme koupit již zbavené vazivového obalu. Nakrájíme je na 1 cm plátky, které opepříme a ochutíme vegetou. Dáme do chladu uležet.

Na placky smícháme mouku, vejce, vegetu a sůl. Vypracované těsto zakryjeme vlhkou utěrkou.

Pórek očistíme. Dále používáme jen bílou část. Tu nakrájíme na 0,5 cm kolečka, která rozebereme na kroužky.

Z těsta tvarujeme placky 10cm v průměru a asi necelý centimetr silné. Pečeme na suché plotně do světlehněda.Odložíme do misky na bavlněnou utěrku. Chilli papričky očistíme, zbavíme semínek a nasekáme najemno.

Na oleji orestujeme pórek, přidáme plátky varlat a smícháme, chvíli restujeme. Přidáme chilli papričky a slunečnicová semínka, lehce vše opražíme a podlejeme vínem. Dusíme 20 minut.

Malé cuketky jenom omyjeme a nakrájíme na plátky. Někdo si je při konzumaci solí.

Porce servírujeme s pórkem. Zajímavější je všechno nechat na pávni ,ať si každý vezme a řekne, co to je. Drtivá většina říká mladé telecí, neuhádl zatím nikdo.

Varlata můžeme obalovat jako klasické řízky. Pak chutnají ještě víc jako telecí. Pozor, mají výrazné afrodiziakální účiky!

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Býčí varlata na pórku

    Celkový počet komentářů: 3
    • kutil
      kutil

      Komentář k receptu Býčí varlata na pórku

      Ano, naložit do mléka - výborné. Co se týče receptu, přijde mi zbytečné takové jídlo prznit vegetou!

      10.10.2013 11:00:49

    • uška
      uška

      Býčí varlata na pórku

      Takto jsem ještě býčí žlázy nepřipravovala.Je to zajímavý recept.Na jiném webu o vaření mám spoustu svých chutných improvizací z tohoto velice jemného masa a jen chci dodat,že je zbytečné namáčet žlázy před úpravou v mléce.Není to poznat a nemá to vliv na vůni,ani chuť.Ale je dobré namáčet v různých marinádach,nechat přes noc uležet,pak prudce osmahnout a nechat na nejvyšším supni hořáku odpařit pušťenou tekutinu.Pak přidat marinádu ve které byly žlázy naložené a 10-15minut dodusit.

      28.03.2012 10:48:49

    • dedapepa
      dedapepa

      Býčí varlata na pórku.

      Při přípravě varlat doporučuji den předem rozříznout ,zalít mlékem a dát do chladničky.Před přípravou lehce opláchneme v čisté vodě.

      08.04.2010 10:56:44



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Býčí varlata na pórku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.