reklama
hledat uživatel
       

Buřty na pivu

Buřty na pivu mohou být výborným předkrmem nebo skvělou chuťovkou při posezení s přáteli. Na zapití se nejlépe hodí dobře vychlazené pivo.


  • 4,3

    59×

    4,2 59
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a rozpůlíme. Polovinu cibule nakrájíme nadrobno. Buřty oloupeme a podélně rozkrojíme napůl.

V hrnci rozpálíme olej a cibuli v něm lehce osmahneme. Vmícháme hořčici a do hrnce nebo pekáčku rovnoměrně naskládáme poloviny buřtů. Nejlépe tak, aby se nepřekrývaly. Buřty pokryjeme lečem nebo zeleninou a přelijeme kečupem.

Druhou polovinu cibule rozkrájíme na plátky a posypeme jí buřty. Vše zalijeme asi polovinou piva a dáme péct. Buřty hlídáme. Asi po hodině pečení a podle hladiny piva v hrnci - buřty by neměly moc vykukovat, přilijeme další část piva. Až se pivo vypeče, přičemž by měla zůstat nějaká šťáva, můžeme buřty vyndat.

Buřty na pivu podáváme teplé a nejlépe s čerstvým chlebem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Buřty na pivu

    Celkový počet komentářů: 3
    • Elce
      Elce

      Dá se na to použít i světlé pivo?

      04.07.2013 11:20:14

    • Marek
      Marek

      Tak tady ty buřty vypadají katastrofálně..

      28.09.2012 21:15:31

      • Berry
        Berry

        Ani se mi nezdá. Když není výsledek stejný jako váš, nemusí být ten váš lepší.

        21.01.2016 16:23:35


    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Buřty na pivu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.