reklama
hledat uživatel
       

Komentáře k receptu Buřtguláš

Celkový počet komentářů: 169
  • Skorpi25S
    Skorpi25S

    lucizema to dela dobre

    03.11.2018 16:56:24

  • Kalimero
    Kalimero

    buřtguláš jinak

    Mám k tomu pár poznámek.
    1) točeňák od dob vojny ( přes 40let z5) moc nemusím a že tenkrát býval točeňák nějakej salám, dnes se tomuto druhu vyhýbám
    2) zahuštění smetanou s moukou zásadně NE,NE, NE, jedině jíškou, zahuštění moukou mi připomíná ty šílený a šizený blafy ze školní jídelny nebo závodky
    3) sálám až nakonec možná někomu chutná, no nevím, vidím to jako technologickou šílenost lidí co vaří jak se povede a co dům dal. logiku to má pouze v tom, že te ten nekvalitní točeňák alá samá hrachová nebo sojová kaše nerozvaří... brrr
    4) protože nyní nemůžu uzeniny, používám zásadně jedině taliány, nejsou to uzeniny a je dobré je povařit aspoň 20 minut,
    skvělá chuť to vše vynahradí

    01.04.2018 09:07:12

    • Zann
      Zann

      Re: buřtguláš jinak

      A že jsem tak smělý, z čeho se dělá podle Vás jíška? Z pylin, když mouku NE NE NE?

      09.09.2018 12:40:33

    • pavel
      pavel

      Re: buřtguláš jinak

      Moukou se samozřejmě nedohušťuje. Ale jíška je podle mne také zbytečná. Dejte víc cibule a bude Vám v guláši lžíce stát.

      29.09.2018 20:38:16

    • pavel
      pavel

      Re: buřtguláš jinak

      Moukou se samozřejmě nedohušťuje. Ale jíška je podle mne také zbytečná. Dejte víc cibule a bude Vám v guláši lžíce stát.

      29.09.2018 20:39:03

  • Lukas
    Lukas

    Jednoduche jidlo, kdyz to ma jit hodne rychle �

    13.02.2018 19:30:37

  • Jirka
    Jirka

    Prostě super !!!!

    Tenhle recept je ze všech nejlepší...prostě paráda, guláš chutnal jedna báseň...moc děkuji !!!

    03.02.2018 12:35:53

  • Monika
    Monika

    Salám až nakonec? Děkuji, takovou hovadinu nikdy už v životě neudělám. Ani to nedává smysl. Tohle není dobrý recept na buřtguláš.

    25.11.2017 16:54:25

    • Shehnon
      Shehnon

      Re: Nevařit

      Tak to prrr.Tento recept je klasika.Stokrat jsem ho dělala a vím,že ho každý až na mini.detaily dělá stejně.A proč tocenak(buřt)až na konec?Aby se NEROZVAŘIL.Brambory se vaří podstatě déle,ale na to si přijdete až budete vařit déle.
      Za mě recept v pohodě.A co se zahuštění týče-skuste si naběračkou nandat guláš bez brambor,do hrnečku,přidat hlavně.mouku a ručně rozslehat a vlít zpět do vroucího guláše.Neubere vám to na chuti a podobně.Ale to už si každý zahustí dle svého uvážení.Tak pic

      28.11.2017 22:52:22

    • Shehnon
      Shehnon

      Re: Nevařit

      Tak to prrr.Tento recept je klasika.Stokrat jsem ho dělala a vím,že ho každý až na mini.detaily dělá stejně.A proč tocenak(buřt)až na konec?Aby se NEROZVAŘIL.Brambory se vaří podstatě déle,ale na to si přijdete až budete vařit déle.
      Za mě recept v pohodě.A co se zahuštění týče-skuste si naběračkou nandat guláš bez brambor,do hrnečku,přidat hlavně.mouku a ručně rozslehat a vlít zpět do vroucího guláše.Neubere vám to na chuti a podobně.Ale to už si každý zahustí dle svého uvážení.Tak pic

      28.11.2017 22:54:25

  • gazz
    gazz

    Komentář k receptu Buřtguláš

    kdyz hodite syrovy kabanos az nakonec, tak nabobtna a zacne vylezat z hrnce ;-) chce to lepsi recept.. takovy, u ktereho clovek pozna, kolik uz je moc ;-)
    udajne s ekabanos musi orestovat jako prvni

    20.08.2017 07:19:50

  • Jana
    Jana

    Komentář k receptu Buřtguláš

    já když dělám jakoukoliv omáčku,kterou potřebuji zahustit moukou s mlékem,nebo smetanou to udělám tak,že si vezmu sklenici já osobně menší třeba od majolky,ale dělala sem to i s větší,záleží kolik toho celkem vařím,nasypu mouku,naliji mléko,sklenici zavřu a potřepu s ní. Jako se shakerem. Od té doby,co to dělám tímto způsobem,nemám problém se pucky v omáčce.. :-) když je směs hustá,přidám mléko a znovu protřepu,nebo naopak přidám mouku..

    02.08.2017 10:35:43

  • Radek
    Radek

    Komentář k receptu Buřtguláš

    Vynikající s tou zakysanou smetanou a k tomu trocha česneku pak to nemá chybu.

    23.07.2017 10:45:49

  • Žaneta
    Žaneta

    Dobrý den, je potřeba mouku a zakysanou smetanou pořádně rozmíchat, a guláš dát na menší plamen potom ,teprve to zahustit .. zahušťovat to po kapkách a hlavně míchat! Mě to chutná zahuštěné klasický mouku ve vodě pro amatéry,je to lepší. krásný zbytek dne :)

    15.11.2016 12:43:45

  • Jarda
    Jarda

    Uzeninu opéci aby měla chuť a přidat i s omastkem do omáčky. Zdraví Jarda

    10.10.2016 13:12:52

  • Radka
    Radka

    Komentář k receptu Buřtguláš

    Zkuste místo točenýho salámu dát pikantní klobásu,kterou opečeme na kolečka s cibulí,přidáme papriku,zalijeme vodou,osolíme,přidáme brambory a pikantní koření.To je ta pravá bašta.

    09.10.2016 17:53:59

  • Falco
    Falco

    Komentář k receptu Buřtguláš

    Guláš výbornej ale já si ho ještě vyplesil pikantním kořením

    14.08.2016 17:18:54

  • spinner
    spinner

    ...tam nepatří?!?!

    16.07.2016 09:39:28

  • geerryy
    geerryy

    buřtguláš

    Jak tak to tu pročítám, tak jen kroutím hlavou. Buřt guláš takový obyčejný a velice chutné jídlo. Řešíte tu nesmysly a přitom je to tak jednoduché. Vidím, že je to tu samí amatér. Klasická amerika na zahušťování mouka mléko či voda a neexistuje, aby se udělaly cucky jak tu popisujete. Umělci.

    10.04.2016 08:51:38

  • michal
    michal

    Komentář k receptu Buřtguláš

    není třeba zahušťovat jíškou - stačí z guláše vytáhnout pár brambor a rozetřené je vrátit zpět.podle potřeby zopakovat do požadované hustoty.
    jen je potřeba již na začátku "o bramboru" navíc ať v guláši neplave jen uzenina :-)

    14.01.2016 14:12:45

  • poupatko34
    poupatko34

    Dnes jsem ho zkusila poprvé uvařit,musím se přiznat že jsem přidala ještě masox a celé mé rodině to mooc chutnalo

    04.09.2015 18:13:15

  • Gituška
    Gituška

    Komentář k receptu Buřtguláš

    Tento recept mě zklamal, uvařila jsem vše podle toho a guláš byl hořký a neměl žádnou výraznou chuť, musela jsem improvizovat a dát tam ještě mnoho dalších ingrediencí abych guláš zachránila před záchodem. :-(

    01.09.2015 22:14:05

    • Petr
      Petr

      Re: Komentář k receptu Buřtguláš

      NO tohle slyším poprvé ...zahuštovat guláš smetanou...uáááááá vždy jen mouka z vodou...pokud máte hrudky děláte malinkou chybičku...nejprve sklenice se studenou vodou a poté se přisype mouka a rozkvedlá se...oki ??? smetana nikdy... jo a zahuštuje se až na konec..salám či klobáska se povaří již skoro v měkých bramborech stačí chvilička..... a poté zahustit....voda mouka!!!!!!

      02.11.2015 12:18:45

    • strucky
      strucky

      Re: Komentář k receptu Buřtguláš

      Mletá paprika při delším pražení hořkne. Nebude to Váš případ?

      24.11.2015 19:03:28

    • evarici
      evarici

      Re: Komentář k receptu Buřtguláš

      Záchod bych nekrmila, myslím, že i u vás se najdou bezdomovci, určitě by nepohrdli.

      13.01.2016 16:31:35

  • Jan
    Jan

    Komentář k receptu Buřtguláš

    No to snad ne! Dávat do buřtguláše smetanu to nemá obdoby, můžete tomu říkat buřtsegedín.

    28.05.2015 19:54:22

  • musilovaevaskalna
    musilovaevaskalna

    Komentář k receptu Buřtguláš

    Vybornej :)

    11.05.2015 12:22:00

  • igorhrotík
    igorhrotík

    buřtguláš

    Jednoduchý,rychlý a dobrý

    08.04.2015 15:34:28

  • baloun
    baloun

    buřtguláš

    Již jednou jsem napsal vyjádření k tomu názvu buřtguláš.Ten se vaří pouze s uzenin bez přidání brambor.Když přidáte brambory tak už můžete tomu jídlu říkat bramborový buřtguláš vy umělečtí kuchaři.

    09.02.2015 16:21:55

    • Dowrin
      Dowrin

      Re: buřtguláš

      Baloun: Opravdu v jednom slovníku slangových slov byla definice buřtguláše a ani jednou v ní nepadlo slovo brambory. Pravdou ale je, že jazyk se vyvíjí a vzhledem k tomu, že pod pojmem buřtguláš si většina lidí představí onu omáčku s klobásou a bramborem, chápal bych takovéto označení i v kuchařce. Stejné argumenty používají zastánci pizzy ("pravé", Marguerity), že do ní nepatří šunka ani maso ani ... nic kromě původního receptu, ale jazyk se vyvinul tak, že pod pojmem pizza myslíme širokou škálu ingradiencí a chutí na onom placatém kynutém těstě.

      21.02.2015 21:30:42

    • lenka
      lenka

      Re: buřtguláš

      Baloun: Buřtguláš je vždy s bramborem... dokonce na wikipedii...

      08.07.2015 17:51:01

    • Pavel
      Pavel

      Re: buřtguláš

      Ano, všichni máte pravdu. S bramborami a smetanou, už to nebude ten správný buřtguláš.....
      Já tam dal ještě kromě brambor a smetany václavky. Bylo to výborný, ale nazval bych to raději gulášcodůmdal.
      Rychlé, velmi chutné, levné, syté, k tomu čerstvý chleba a vychlazené pivo a hurá s dětmi ven do bazénu.
      ;o)
      Jinak všem dobrou chuť.

      08.08.2015 12:08:04

  • m (tecka) klail
    m (tecka) klail

    vylepšení buřtguláše

    Uvařil jsem malé vepř. koleno a buřtguláš tím zalil, místo vývaru, potom tam to koleno rozkrájel a bylo to bezvadný. No jednou to snad nevadí i když to není levné.

    18.12.2014 15:47:13

    • Pavel
      Pavel

      Re: vylepšení buřtguláše

      Pane Klaile, nás oba asi ortodoxní ukamenují. Já václavky a Vy rovnou koleno!
      Ale musela to být pecka, co jste uvařil, až budu zase s dětmi na chatě, jdu do toho podle Vás.
      ;o)
      Jen tomu asi nesmíme říkat "buřtguláš".
      ;o)

      08.08.2015 13:30:28

  • anavik
    anavik

    buřtguláš

    Dnes jsem si tento guláš uvařila a byl moc dobrý. Jelikož nemám ráda zahušťování moukou, tak jsem ji vynechala, ke konci vaření jsem sundala poklici a nechala vodu trochu vyvařit. Pak jsem dala lžíci zakysané smetany a hned vypnula plyn a vidličkou jsem smetanu rozmíchala a neudělaly se žádné hrudky.

    12.12.2014 16:11:55

  • Viktorka
    Viktorka

    Doporučuji. Tento recept je skvělý. Rychlé a výborné!

    30.11.2014 10:42:49

  • keyta128
    keyta128

    Komentář k receptu Buřtguláš

    Skvělý recept. Místo zakysane smetany jsem použila normální 12%:-).

    02.11.2014 14:38:35

  • Kavitka
    Kavitka

    Komentář k receptu Buřtguláš

    Recept dobrý, jen opékám špekáčky či točený salám podle toho co je a přidávám špetku tymiánu a majoránku.

    27.10.2014 15:17:45

  • p (tecka) malotinska
    p (tecka) malotinska

    Komentář k receptu Buřtguláš

    Myslim si ze recepty od konvalinky radeji nevarit :-P absolutne mimo misu. Nabehla jsem si takto s kolacem...nic horsiho jsem ze sladkeho peciva snad nikdy neochutnala...melo mi to ale dojit,jako zkusene pekarce:-),ze lžicka soli do sladkeho kolace asi opravdu nepatri...bohuzel kazdy se tu muze zviditelnovat a chlubit svymi recepty..o tom ty stranky take jsou ze...

    24.09.2014 12:13:15

  • p (tecka) malotinska
    p (tecka) malotinska

    Text komentáře byl smazán.

    Text komentáře byl smazán.

    24.09.2014 11:57:01

  • Maja
    Maja

    Komentář k receptu Buřtguláš

    Recept vyzkousen a je dobry ale misto zakysane smetany obycejna

    21.07.2014 12:29:42

  • Vláďa
    Vláďa

    Mouka...chyba

    Zahušťovat moukou není to pravé. Léta nechávám brambory lehce rozvařit - buřtguláš se tím zahustí a brambory jsou jemnější.

    17.07.2014 22:28:16

  • Zorňafa
    Zorňafa

    Komentář k receptu Buřtguláš

    Dobrý to bylo. Smetanu bych nevylučovala, akorát bych tam asi dala příště nějakou tekutou než zakysanou, kterou jsem musela pracně rozmíchávat. A protože jsem na zeleninu, nakrájela jsem tam ještě na kostičky červenou papriku.

    04.07.2014 20:40:59

  • langerlukas
    langerlukas

    Dobrý recept :)

    Dobrý recept :)

    25.05.2014 13:20:41

    • Svatoboj
      Svatoboj

      Re: Dobrý recept :)

      tak jsem si hezky naběh, vžda si při vaření přečtu všechny komentáře, dnes né...výsledek...v hrnci se mi vaří hrudky smetany, zatím co já si až teď čtu, jaká je to blbost ji tam dávat, takže teď trpělivě vařím+míchám a doufám, že to ten buřtguláš nějak rozchodí.

      11.06.2014 10:30:56

  • elí
    elí

    Buřtguláš

    Do buřtguláše patří špekáčky a ty se musí pořádně opéct,ne nějaký točený salám!!!!!!!!

    21.05.2014 13:39:31

  • Petr
    Petr

    Komentář k receptu Buřtguláš

    Souhlasim cesnek a majoranka. Bez toho to neni ono :) a bez smetany

    20.04.2014 15:15:44

  • Anicka
    Anicka

    Komentář k receptu Buřtguláš

    Z pohledu kuchaře "pro českou kuchyni začátečníka" - s rozmícháním smetany a mouky nevidím, kde by nastal problém, stejně tak nebyl problém s přimícháním k bramborám. K dochucení něco málo chybí - použila jsem směs koření na guláš, ale i tak chuť něco postrádá..

    17.01.2014 19:16:31

    • Zdarec
      Zdarec

      Re: Komentář k receptu Buřtguláš

      Určitě česnek a majoránka.

      23.01.2014 10:09:28

    • Pavel
      Pavel

      Re: Komentář k receptu Buřtguláš

      Že by glutamát? Jojo, taky se s tím setkávám. Dva litry polívky z celé slepice, zeleninka, půlka jí na másle předem zlehýnka opečená atd.... a návštěva si stěžuje, že té polévce pořád něco chybí.
      ;o)
      Glutamát.
      ;o)

      08.08.2015 13:24:30

  • Mário Krtička
    Mário Krtička

    mario - guláš

    jako tu smetanu teda nic moc...no..je to na každým ..akorát to zbytečně zjemní....

    14.01.2014 00:03:29

  • evarici
    evarici

    Buřtguláš

    Ale bez kysané smetany je to lepší. Magi je magi, chuť možná nahradí trochu libeček.

    13.01.2014 13:05:26

  • kutil
    kutil

    buřtguláš

    ja orestuji salám s cibuli je to lepši a chutnějši.

    25.11.2013 09:30:17

  • evarici
    evarici

    Buřtguláš

    Samozřejmě, že dávámještě sůl a polévkové koření, teda lidově magi.

    22.11.2013 14:53:24

    • Lukáš
      Lukáš

      Re: Buřtguláš

      Nechápu jak v dnešní době když se dá v obchode sehnat vše čerstvé může někdo do jídla přidávat MAGI popř. VEGETU, a tímto hnusem ještě krmit děti. Nadruhou stranu to vypovídá o neschopnosti takového kuchaře ( kuchařky ). Zkuste radši při vařeni používat místo vody vývar z masa a čerstvé zeleniny.

      13.01.2014 12:09:11

  • evarici
    evarici

    Buřtguláš

    Do buřtguláše dávám bobkový list. Kysaná smetana se dává až později po vypnutí, jinak se srazí. Zahustím, povařím, vypnu a čekám asi tak čtvrt hoďky. Pak zkusím malou lžičku smetany rychle zamíchat a když nežmolkuje, tak pomalu přidávám a míchám zbytek. Z koření dávám jen bobkový list a mletou sladkou pariku, ale na základ hodně cibule. A chleba k němu, je to ňamka. Takhle se vařil buřtguláš u nás doma a nikdy nic nezbylo.

    22.11.2013 14:39:33

  • Zdeněk
    Zdeněk

    Komentář k receptu Buřtguláš

    Ono stačí rozmíchat mouku ve smetaně dost předem a pak pro jistotu ještě přecedit. Já jí připravuji vůbec na počátku vaření a dávám jí do guláše tak po hodině.

    20.11.2013 23:10:03

  • lumik
    lumik

    Komentář k receptu Buřtguláš

    u nás tomuhle jídlu říkáme brambory na paprice,kmín nedáváme,ale ani česnek,ta mouka ve smetaně se opravdu musí řádně rozmíchat nebo lít přes cedník

    11.11.2013 11:24:10

  • nora
    nora

    no o byl teda nápad rozkvrdlat mouku v tý smetaně.V momentě jak jsem jí přidala do jídla vyplavaly na povrch velký cucky.Místo jednoho hrnce jsem ušpinila dva plus cedník a jiné nádobí. Taky jsem ušpinila celej sporák. Jinak výsledek docela dobrej.Příště budu dělat jíšku obvyklým způsobem,

    06.05.2013 13:23:11

    • Sabča
      Sabča

      To by udělal jen amatér kydnout to tam mám na mysli tu smetanu smíchanou s moukou to se musí líp pomalu do varu a míchat to...:-D

      14.05.2013 16:52:21

    • Pavel
      Pavel

      Re:

      No, že jsi nemehlo, za to nikdo nemože.
      ;o)

      08.08.2015 13:39:35

    • Block
      Block

      Nechapu tady ty zapskle poznamky. Misto aby se snazili poradit. Je to asi takhle: Vzd\ je treba lit tekutiny do prasku (mouka ap.)! Pomalu prilevat a michat. Snizuje se tim riziko zmolku. Kdyz to udelate obracene, hrozi ze se udelaji zmolky, kde navrchu bude rozmocena mouka a dovnitr se uz voda nedostane.
      P.S.: Take je dulezite lit kyselinu do vody a ne naopak! (jsem chemik, co nadelate... :-)))) )

      01.07.2016 12:57:59

    • Falco
      Falco

      Neni třeba lit pomalu dělal jsem již dvakrát a vzdy se udělali pucky stačí přidat dřív a po přidání smetany s moukou dele povarit a pucky jsou fuc

      07.10.2016 19:11:34

    • Martin
      Martin

      Tak se raději věnuj něčemu jinému a vaření nech na těch co to umí.

      07.09.2017 18:11:33

  • zaneta (tecka) smutna
    zaneta (tecka) smutna

    Buřtguláš

    Já ho dála a je vybornej mnam ;.-)

    14.03.2013 22:34:40

  • Mobi
    Mobi

    A kde je v postupu ta paprika?

    10.03.2013 17:01:42

  • andrea (tecka) ratajova
    andrea (tecka) ratajova

    bez česneku není guláš

    chybí česnek a gulášové koření

    30.01.2013 20:58:21

    • ahoj
      ahoj

      Re: bez česneku není guláš

      gulášové koření je paprika, majoránka a česnek... takže chybí jen ten česnek ;-) každý ho nemusí, ale kdo chce, tak si ho tam dá i bez receptu... recepty jsou jen pro inspiraci... každý vaří podle vlastní chuti, jinak by to byla nuda...

      29.03.2013 10:16:59

  • Ratantule
    Ratantule

    Není to ten klasický buřt guláš, ale chutná nám ještě více, než ten klasický. Skvělá změna. Byl pryč během chvilky. Všichni si přidávali a všem moc chutnal ! Nebyl určitě uvařen naposledy . )

    23.01.2013 13:00:39

  • Jirka
    Jirka

    Cibulka,koňský kabanos, gulášové koření,brambůrky, zahustim suchou,nastrouhanou kurkou chleba a na konec přidám rozmačkaný česnek dle chuti. Prima.

    19.11.2012 09:57:43

  • lada44
    lada44

    Buřtguláš

    Dělám ho často a přidávám tam trochu sušených hub ostřejší klobásu.

    06.11.2012 22:41:30

  • Labaro
    Labaro

    Buřtguláš bez majoránky ?

    Nějak mi v receptu chybí, že se na cibulce musí osmahnout nejen brambory, ale hlavně ta uzenina. No a když tam nedáte majoránku (já dávám i česnek), tak to nemůže chutnat jako buřtguláš.

    05.11.2012 09:59:55

  • Deffa
    Deffa

    Tohle opravdu neni recept na buřtguláš

    Přátelé, pokud chcete zarestované brambory, které nedají chuť celému jídlu a točeňák jen jako ohřátou uzeninu, která taky nedá nic do jídla, tak si "buřtguláš" udělejte z tohoto receptu.
    Zcela chápu větu na konec "Před podáváním buřtguláš ještě dochutíme." Recept jen ohřívá ingradience, toť vše..

    28.10.2012 11:26:48

  • honzik280
    honzik280

    vynikající buřt guláš ....

    29.09.2012 14:34:36

  • S.Kaja
    S.Kaja

    super recept

    Skvělý recept, avšak já místo smetany dávám vodu a je to taky chutné, ke konci přidám ještě česnek. Ale i tak super recept :)

    04.09.2012 13:30:26

  • krikavova10
    krikavova10

    je to vyborny gulas mockrat vam dekuji za recept

    29.08.2012 11:38:37

  • krikavova10
    krikavova10

    je to vyborny gulas mockrat vam dekuji za recept

    29.08.2012 11:38:32

  • vlasta(tecka) svabova
    vlasta(tecka) svabova

    Velice chutné!

    06.08.2012 14:48:45

  • Stašek
    Stašek

    Smetanu ne! A hlavně, chybí tam majoránka a česnek!

    25.07.2012 13:21:38

  • Klára Mészárosová
    Klára Mészárosová

    Výborné udělala jsem ho rodičum a ti se až za ušima oblizovali a ted chtějí abych jim ho už vařila furt.Ale co ja jim ho s radosti udelam :)

    20.07.2012 13:13:38

  • tyna
    tyna

    vybornej pritelovy ho delam porad a vzdycky se po nem jen zaprasi :-)

    16.07.2012 09:42:21

  • Lukáš
    Lukáš

    Já ten točeňák orestuju s bramborama na cibulce, nepřidávám ho tam až ,,ve finále´´

    29.06.2012 16:12:15

  • misak
    misak

    Taky chybí

    v receptu ,že se má vzít čistý hrnec.Vzal jsem ten po koprovce a nějak to nebylo ono.

    17.06.2012 04:00:22

  • Lucie
    Lucie

    Starejte se samy o sebe, náhodou mě Martin rozesmál a v kuchyni to možná umí lépe než vy, protože se snaží, tak se nazývejte gumou leda tak v zrcadle, pánové

    03.04.2012 13:21:05

  • empík
    empík

    propřírodu!!! proč olej???? sádlo !!!!!

    07.03.2012 13:50:09

  • plnyhrnekkafe
    plnyhrnekkafe

    s trochou chilli

    omáčky to nemá chybu dnes mě chyběla inspirace a přemítal jsem co té své dravé zvěři udělat takže dík za pomoc

    27.02.2012 11:53:07

  • Mentál
    Mentál

    Je to lahodné i s rozvařenými brambory :-)

    20.01.2012 11:45:07

  • Zkuřka
    Zkuřka

    Recept je dobrý před okamžikem jsem ho dovařil ale dal by jsem tam více brambor a salámu. To bude asi tím že jsem nevěděl kolik vody tam dám a dal jsem skoro plný kastrol. :-)

    07.12.2011 12:34:42

  • Petra
    Petra

    Ahoj, tak receptík docela fajn,ale ta smetana ...nadělala více škody než užitku :-( Pořádně jsem to rozmíchala a dokonce jsem to dávala přes sítko a hrudky jako prase ...takže..doporučuji tento recept,ale bez smetany :-)

    10.11.2011 22:01:26

  • hrust
    hrust

    Připravoval jsem Buřtgulášek přibližně podle receptu a výsledek byl dobrý. Souhlasím s tím, že dobře rozmíchaná smetana se nemusí vůbec cedit přes sítko a nepodařilo se mi ji ani vysrážet i když věřím, že na to předpoklady mám. Dle vlastní chuti bych však smetanu z tohoto receptu úplně vynechal.
    Závěrem hodnotím = ch u t n a l o . Tak zatím čus.

    02.11.2011 19:12:24

  • elí
    elí

    Buřtguláš

    Já přidám jednu malou feferonku,aby to mělo říz a zahušťuji nastrouhanou chlebovou kůrkou

    21.10.2011 16:35:29

  • Martin
    Martin

    Sakra! To nemůžete tady napsat, že se má ta smetana s moukou scedit přes síto když se to tam dává?! Ted tam má hrudky jak prase!

    15.10.2011 11:19:35

  • lucizema
    lucizema

    U nás se na zpěněnou cibuli a lehce osmahnutý nakrájený opravdový špekáček přihodí na drobno nakrájené barambory,přidáme papriku a kmín, pak zasypeme moukou a opražíme krátce dohromady jako jíšku (za stálého míchání). Pak zalejeme horkou vodou . Občas zamícháme, přidáme majoránku,podle chuti sůl a na konec zjemníme smetanou,ale stačí i plnotučné mléko. Výborná,rychlá a levná večeře !

    06.10.2011 08:02:20

    • Kalimero
      Kalimero

      do buřtguláše plnotučný mlíko.... ach pane bože ty to vidíš, další babicův poblblej potomek :§)

      01.04.2018 09:22:54

    • Skorpi25S
      Skorpi25S

      Takhle to delam presne i ja a kazdymu chutna.Delal jsem to podle tohodle receptu a nic moc.Taky spekacek nebo tocenak na cibulce osmahnu.

      03.11.2018 16:55:28

    • karel
      karel

      tak přesně takhle to vařím i já, jen po odstavení z plotny přidám docela dost česneku. A co nechápu, je smetana nebo mlíko, ke špekáčku to musí bejt pak slušná rvačka o WC, ne? kterej patlat Ti tuhla blbost poradil??? vař bez něj a bude to OK.

      16.11.2018 11:08:46

  • dáda
    dáda

    Když jsem tam přidala tu smetanu, tak se mi to okamžitě srazilo....skvělý je i bez smetany zahuštěný moukou a vodou.

    10.09.2011 10:52:30

  • Markéta Macková
    Markéta Macková

    doopravdy dobrý :D

    25.07.2011 10:15:03

  • pavla
    pavla

    take delam burtgulas jinak, podle maminky..:-) na oleji osmahnout cibulku,pridame spekacky(nakrajene :-D), dame koreni( cervena paprika sladka, trochu gulasoveho koreni,pepr, a podle mnozstvi a zlepseni chuti masox, pak zaleju vodou pridam na male kosticky nakrajene brambory a varim dokud nezmeknou(15min. kdyz jsou na male kosticky). A nakonec zahustujem bud moukou rozkvedlanou ve vode, a nebo klasickou jiskou zahustime podle potreby, jeste chvilku povarime a je to. vsem smakuje...rychly jednoduchy a dobry...solime az na taliri kvuli detem.. :-)

    07.07.2011 11:11:31

  • Pettulka
    Pettulka

    velice výborné a rychlé :)

    17.06.2011 12:07:08

  • ZMAR
    ZMAR

    Jsem začátečník ve vaření a nějak jsem si neporadil se zahuštěním, takže mi z toho vznikla taková pikantní uzeninová polévka. Zahustit jsem se to pokoušel dle zdejšího návodu a potom i klasicky voda+mouka ale nic z toho nepomohlo tak nevim kde nakonec byla chyba. Možná jsem to dal do moc velkého hrnce, takže poměry ingrediencí asi měli taky stoupnout. No nic třeba příště.

    16.05.2011 15:07:53

    • chocira
      chocira

      problém se zahuštěním

      Především bych chtěla podotknout, že jestlii máte buřtguláš příliš řídký, je to tím, že máte kvalitní vuřty, nebo točeňák s minimem mouky, nebo jste tam dali moc vody :-D

      18.06.2011 15:59:15

    • Mončičák
      Mončičák

      My nezahušťujeme moukou, ale nadorbeným chlebem. Je to výborné a nedělá to hrudky, jako někdy mouka, když je špatně rozmíchaná.

      24.08.2011 12:36:41

  • hokusy pokusy
    hokusy pokusy

    Místo smetany jsme mouku smíchala s vodou a moooc dobrý.:))

    20.04.2011 13:22:01

  • Tapuska
    Tapuska

    Nechci nic rikat,ale ten postup je jak na frnkfurskou polevku,je spravny nazev???????

    14.04.2011 14:08:04

  • sally
    sally

    prave jsem to uvarila , osmazila jsem cibulku s uzeninou pridala trochu predvarene brambory poté jsem pridala koreni a ostrý kečup zalila vodou a na konec jsem pridala zakysanou smetanu a je to mnaaaaamka

    25.03.2011 18:26:21

  • Anna.Marsalkova
    Anna.Marsalkova

    zpěněná cibule

    můžete mi vysvětlit jak se pění cibule? začínám vařit a fakt si pod tím nedokážu nic představit

    27.02.2011 10:28:29

    • Jitka
      Jitka

      Re: zpěněná cibule

      Zpěnit cibuli znamená dát ji na omastek, míchat a nechat lehce osmažit. (v tom tuku se jakoby pění) Já buřt guláš dělám tak, že na tu zpěněnou cibuli dám pokrájený točeňák (ne takový ten kompaktní, ale se strukturou podobnou špekáčku), když je to trochu osmažené, přidám oloupané, pokrájené syrové brambory a papriku, kmín, pepř a chvíli všechno dohromady ještě osmahnu. (anebo gulášové sypké koření, ale pak nesolit!) Po pár minutách zaliju horkou vodou tak, aby nebylo vše potopené, zmírním oheň a nechám pod pokličkou, dokud brambory nezměknou. Hlídám, aby se voda úplně nevypařila, případně dopodliju. Dám-li dost cibule, již nezahušťuji. Smetanu běžně nedávám, ale dneska mám načnutou, tak to zkusím:-)

      01.04.2011 21:44:41

  • morgan
    morgan

    Thanks for sharing with us such interesting recipe. I'll write certified resumes or try cook it.

    14.02.2011 11:43:09

  • Helena
    Helena

    Právě jsme po obědě. Opravdu výborný - i obě malé děti si přidali a to je co říct. Ještě jim zbylo k večeři - budou nadšený.

    22.01.2011 12:00:43

  • pavel.kuty
    pavel.kuty

    Uvařil jsem, smetanu jsem neměl a i tak dobré

    13.01.2011 18:22:07

  • Bohouš
    Bohouš

    Zdravím. Díky za recept... Buřtguláš jsem zkoušel dělat s mraženou zeleninovou směsí (kukuřice, hrášek, mrkev, brokolice - ne ovšem moc!). Ani s ní to není špatné. Příšto to zkusím s kysaným zelím.

    09.01.2011 13:08:38

  • míša
    míša

    tohle jidlo je strasne dobre

    06.01.2011 12:19:30

  • vychryce
    vychryce

    Váš recepz je vynikající, jídlo má hned jinou chut když se tam přidá smetánka.Děkuji za nápad jdu si přidat :)

    22.12.2010 13:22:44

  • h.elena.j
    h.elena.j

    nadmíru spokojená.... rychlovka masox gulášová kostka :o)

    15.12.2010 12:12:30

  • Markéta
    Markéta

    Proč děs?

    Tento recept jsem trošičku pozměnila tím,že jsem spěnila cibulku s točeňákem a brambory jsem si předem předvařila,aby se nevytvořila kejda.Brambory jsem uvařila na loupačku.Jinak postup jsem nechala a bylo to výborné.Každý den nemusíme papkat jen lososy..palec nahoru!Díky

    03.09.2010 19:46:47

  • Marie
    Marie

    Guláš jsem dnes zkusila a je opravdu dobrý a rychle hotový. Příště do něj zkusím dát trochu kysaného zelí.

    17.05.2010 10:59:28

  • pottvora
    pottvora

    Moooc dobre!

    Pridal jsem tam jeste trochu kysaneho zeli a cerstvou kapii na nudlicky a vubec mu to neuskodilo, naopak:-)

    16.05.2010 12:24:54

  • Breburda
    Breburda

    Vyzkoušeno a moc dobré :-)

    12.05.2010 08:23:10

  • Iv.
    Iv.

    Už jsem zkusila hodně receptů na bramborový guláš, ale tenhle mám nejraději.

    21.03.2010 08:26:35

  • petr
    petr

    Co je to za divnej recept?

    01.03.2010 14:55:56

  • anna
    anna

    jak vylepšit aroma

    Když osmahneš cibuli, vhoď buřtíky osmahnout, přidej česnek na plátky, ať se také rozvoní, přidej brambory , zasyp paprikou a zalej vodou. Ostatní postup stejný, ale ta osmahlá uzenina tomu dodá náramné aroma. Dobrou chuť.

    16.01.2010 10:36:26

  • Zuzajda
    Zuzajda

    Reaguji na "děs" asi to neděláte správně, když se vám to nepovedlo :P jink všem děkuji za nápady,. česnek a oregano dodá gulášku fajn chuť :) děkuji všem a dobrou chuŤ

    18.08.2009 08:55:03

  • Lidule
    Lidule

    To si snad děláte srandu? Buřtguláš z točeňáku, kterej je samá mouka? no fuj. Proč se to jídlo asi jmenuje svým názvem...? A navíc začínat restováním brambor? to je fakt vtipný. Podle tohodle postupu Vám vznikne akorát tak pěkná červená kejda. Zdar

    03.04.2009 16:39:36

  • Pavel
    Pavel

    Ahoj, o víkendu jsme měli menší piknik a pár knaků nám zbylo (asi kilo a půl). Proto jsem dneska začal vařit. Najednou mě ale napadlo, že stejně nevim co tam všechno dát. Brambory, buřty a sůl. To jediný mě napadlo. Za všechno ostatní děkuju Vám. Fakt se to dá jíst :))

    01.12.2008 18:09:35

  • Salík
    Salík

    Dík za recept, povedlo se to i mě, kuchařskýmu analfabetovi, všichni se olizovali...tak zas někdy ;-)

    09.11.2008 12:53:35

  • Marie
    Marie

    buřtguláš

    Je to výborný recept.Všem doporučuji.

    16.07.2008 13:40:06

  • roni07
    roni07

    já přidávám

    já do buřguláše přidávám sušený houby,nejprve je namočim do teplé vody,mnamka.

    11.02.2008 18:35:18

  • suma
    suma

    buřtguláš

    Já nejdříve na cibulce opeču salám, potom přidám brambory a vše ostatní. V případě potřeby nakonec zahustím sušenou bramborovou kaší místo mouky. Kořením také i majoránkou.

    24.06.2007 05:59:31

  • Markéta
    Markéta

    Buřtguláš

    Přidávám též kečup a oregáno a vůbec to není špatné.

    14.06.2007 08:49:16

Nalezeno receptů: 169

Přidat příspěvek k receptu Buřtguláš

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.