reklama
hledat uživatel
       

Buřtguláš

Oblíbené jídlo z brambor a uzeniny. Tento recept na buřtguláš je připravený v jednom hrnci.


  • 4,2

    872×

    4,1 872
  • 45 min

  • 195×

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 773 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 004 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 602 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem

6. 7. 2020

Postup přípravy

Cibule oloupeme a nasekáme najemno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Točený salám můžeme oloupat (ale není potřeba), podélně rozkrojíme a nakrájíme na půl kolečka.

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme brambory, koření, sůl a chvíli restujeme. Pak vše podlijeme vodou a vaříme téměř doměkka.

Hladkou mouku si rozkvedláme ve smetaně a nalijeme k poloměkkým bramborám. Když vše začne bublat, přidáme točený salám a dobře provaříme.

Před podáváním buřtguláš ještě dochutíme. Můžeme servírovat s chlebem, ale buřtguláš je sytý sám o sobě.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Buřtguláš

    Celkový počet komentářů: 184
    • Jan
      Jan

      Komentář k receptu Buřtguláš

      No to snad ne! Dávat do buřtguláše smetanu to nemá obdoby, můžete tomu říkat buřtsegedín.

      28.05.2015 19:54:22

    • musilovaevaskalna
      musilovaevaskalna

      Komentář k receptu Buřtguláš

      Vybornej :)

      11.05.2015 12:22:00

    • baloun
      baloun

      buřtguláš

      Již jednou jsem napsal vyjádření k tomu názvu buřtguláš.Ten se vaří pouze s uzenin bez přidání brambor.Když přidáte brambory tak už můžete tomu jídlu říkat bramborový buřtguláš vy umělečtí kuchaři.

      09.02.2015 16:21:55


      • Dowrin
        Dowrin

        Re: buřtguláš

        Baloun: Opravdu v jednom slovníku slangových slov byla definice buřtguláše a ani jednou v ní nepadlo slovo brambory. Pravdou ale je, že jazyk se vyvíjí a vzhledem k tomu, že pod pojmem buřtguláš si většina lidí představí onu omáčku s klobásou a bramborem, chápal bych takovéto označení i v kuchařce. Stejné argumenty používají zastánci pizzy ("pravé", Marguerity), že do ní nepatří šunka ani maso ani ... nic kromě původního receptu, ale jazyk se vyvinul tak, že pod pojmem pizza myslíme širokou škálu ingradiencí a chutí na onom placatém kynutém těstě.

        21.02.2015 21:30:42

      • lenka
        lenka

        Re: buřtguláš

        Baloun: Buřtguláš je vždy s bramborem... dokonce na wikipedii...

        08.07.2015 17:51:01

      • Pavel
        Pavel

        Re: buřtguláš

        Ano, všichni máte pravdu. S bramborami a smetanou, už to nebude ten správný buřtguláš.....
        Já tam dal ještě kromě brambor a smetany václavky. Bylo to výborný, ale nazval bych to raději gulášcodůmdal.
        Rychlé, velmi chutné, levné, syté, k tomu čerstvý chleba a vychlazené pivo a hurá s dětmi ven do bazénu.
        ;o)
        Jinak všem dobrou chuť.

        08.08.2015 12:08:04

    • p (tecka) malotinska
      p (tecka) malotinska

      Komentář k receptu Buřtguláš

      Myslim si ze recepty od konvalinky radeji nevarit :-P absolutne mimo misu. Nabehla jsem si takto s kolacem...nic horsiho jsem ze sladkeho peciva snad nikdy neochutnala...melo mi to ale dojit,jako zkusene pekarce:-),ze lžicka soli do sladkeho kolace asi opravdu nepatri...bohuzel kazdy se tu muze zviditelnovat a chlubit svymi recepty..o tom ty stranky take jsou ze...

      24.09.2014 12:13:15

    • Anicka
      Anicka

      Komentář k receptu Buřtguláš

      Z pohledu kuchaře "pro českou kuchyni začátečníka" - s rozmícháním smetany a mouky nevidím, kde by nastal problém, stejně tak nebyl problém s přimícháním k bramborám. K dochucení něco málo chybí - použila jsem směs koření na guláš, ale i tak chuť něco postrádá..

      17.01.2014 19:16:31

      • Zdarec
        Zdarec

        Re: Komentář k receptu Buřtguláš

        Určitě česnek a majoránka.

        23.01.2014 10:09:28

      • Pavel
        Pavel

        Re: Komentář k receptu Buřtguláš

        Že by glutamát? Jojo, taky se s tím setkávám. Dva litry polívky z celé slepice, zeleninka, půlka jí na másle předem zlehýnka opečená atd.... a návštěva si stěžuje, že té polévce pořád něco chybí.
        ;o)
        Glutamát.
        ;o)

        08.08.2015 13:24:30


    Nalezeno receptů: 184

    Přidat příspěvek k receptu Buřtguláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.