reklama
hledat uživatel
       

Buřtguláš

Oblíbené jídlo z brambor a uzeniny. Tento recept na buřtguláš je připravený v jednom hrnci.


  • 4,2

    871×

    4,1 871
  • 45 min

  • 195×

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 769 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 000 hodnocení

Voňavé letní pečení: Křehký koláč s lesním ovocem krok za krokem

3. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 815 hodnocení

Zamilujte si kedlubny: 8 top receptů, které stojí za to vyzkoušet

2. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 203 hodnocení

Osvěžte se: Recepty na nejlepší domácí limonády

1. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 601 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 774 hodnocení

Chutně připravený květák? Zkuste tyhle květákové karbanátky!

1. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 670 hodnocení

Naučte se efektní mramorování moučníků: Zebra koláč zvládne i začátečník

30. 6. 2020

Postup přípravy

Cibule oloupeme a nasekáme najemno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Točený salám můžeme oloupat (ale není potřeba), podélně rozkrojíme a nakrájíme na půl kolečka.

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme brambory, koření, sůl a chvíli restujeme. Pak vše podlijeme vodou a vaříme téměř doměkka.

Hladkou mouku si rozkvedláme ve smetaně a nalijeme k poloměkkým bramborám. Když vše začne bublat, přidáme točený salám a dobře provaříme.

Před podáváním buřtguláš ještě dochutíme. Můžeme servírovat s chlebem, ale buřtguláš je sytý sám o sobě.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Buřtguláš

    Celkový počet komentářů: 184
    • Jana
      Jana

      Komentář k receptu Buřtguláš

      já když dělám jakoukoliv omáčku,kterou potřebuji zahustit moukou s mlékem,nebo smetanou to udělám tak,že si vezmu sklenici já osobně menší třeba od majolky,ale dělala sem to i s větší,záleží kolik toho celkem vařím,nasypu mouku,naliji mléko,sklenici zavřu a potřepu s ní. Jako se shakerem. Od té doby,co to dělám tímto způsobem,nemám problém se pucky v omáčce.. :-) když je směs hustá,přidám mléko a znovu protřepu,nebo naopak přidám mouku..

      02.08.2017 10:35:43

    • Radek
      Radek

      Komentář k receptu Buřtguláš

      Vynikající s tou zakysanou smetanou a k tomu trocha česneku pak to nemá chybu.

      23.07.2017 10:45:49


    • Žaneta
      Žaneta

      Dobrý den, je potřeba mouku a zakysanou smetanou pořádně rozmíchat, a guláš dát na menší plamen potom ,teprve to zahustit .. zahušťovat to po kapkách a hlavně míchat! Mě to chutná zahuštěné klasický mouku ve vodě pro amatéry,je to lepší. krásný zbytek dne :)

      15.11.2016 12:43:45

    • Jarda
      Jarda

      Uzeninu opéci aby měla chuť a přidat i s omastkem do omáčky. Zdraví Jarda

      10.10.2016 13:12:52

    • Radka
      Radka

      Komentář k receptu Buřtguláš

      Zkuste místo točenýho salámu dát pikantní klobásu,kterou opečeme na kolečka s cibulí,přidáme papriku,zalijeme vodou,osolíme,přidáme brambory a pikantní koření.To je ta pravá bašta.

      09.10.2016 17:53:59

    • Falco
      Falco

      Komentář k receptu Buřtguláš

      Guláš výbornej ale já si ho ještě vyplesil pikantním kořením

      14.08.2016 17:18:54

    • spinner
      spinner

      ...tam nepatří?!?!

      16.07.2016 09:39:28


    Nalezeno receptů: 184

    Přidat příspěvek k receptu Buřtguláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.