reklama
hledat uživatel
       

Buřtguláš

Oblíbené jídlo z brambor a uzeniny. Tento recept na buřtguláš je připravený v jednom hrnci.


  • 4,2

    768×

    4,1 768
  • 45 min

  • 188×

Postup přípravy

Cibule oloupeme a nasekáme najemno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Točený salám můžeme oloupat (ale není potřeba), podélně rozkrojíme a nakrájíme na půl kolečka.

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme brambory, koření, sůl a chvíli restujeme. Pak vše podlijeme vodou a vaříme téměř doměkka.

Hladkou mouku si rozkvedláme ve smetaně a nalijeme k poloměkkým bramborám. Když vše začne bublat, přidáme točený salám a dobře provaříme.

Před podáváním buřtguláš ještě dochutíme. Můžeme servírovat s chlebem, ale buřtguláš je sytý sám o sobě.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Buřtguláš

    Celkový počet komentářů: 169
    • kutil
      kutil

      buřtguláš

      ja orestuji salám s cibuli je to lepši a chutnějši.

      25.11.2013 09:30:17

    • evarici
      evarici

      Buřtguláš

      Samozřejmě, že dávámještě sůl a polévkové koření, teda lidově magi.

      22.11.2013 14:53:24

      • Lukáš
        Lukáš

        Re: Buřtguláš

        Nechápu jak v dnešní době když se dá v obchode sehnat vše čerstvé může někdo do jídla přidávat MAGI popř. VEGETU, a tímto hnusem ještě krmit děti. Nadruhou stranu to vypovídá o neschopnosti takového kuchaře ( kuchařky ). Zkuste radši při vařeni používat místo vody vývar z masa a čerstvé zeleniny.

        13.01.2014 12:09:11


    • evarici
      evarici

      Buřtguláš

      Do buřtguláše dávám bobkový list. Kysaná smetana se dává až později po vypnutí, jinak se srazí. Zahustím, povařím, vypnu a čekám asi tak čtvrt hoďky. Pak zkusím malou lžičku smetany rychle zamíchat a když nežmolkuje, tak pomalu přidávám a míchám zbytek. Z koření dávám jen bobkový list a mletou sladkou pariku, ale na základ hodně cibule. A chleba k němu, je to ňamka. Takhle se vařil buřtguláš u nás doma a nikdy nic nezbylo.

      22.11.2013 14:39:33

    • Zdeněk
      Zdeněk

      Komentář k receptu Buřtguláš

      Ono stačí rozmíchat mouku ve smetaně dost předem a pak pro jistotu ještě přecedit. Já jí připravuji vůbec na počátku vaření a dávám jí do guláše tak po hodině.

      20.11.2013 23:10:03

    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Buřtguláš

      u nás tomuhle jídlu říkáme brambory na paprice,kmín nedáváme,ale ani česnek,ta mouka ve smetaně se opravdu musí řádně rozmíchat nebo lít přes cedník

      11.11.2013 11:24:10

    • Mobi
      Mobi

      A kde je v postupu ta paprika?

      10.03.2013 17:01:42

    • andrea (tecka) ratajova
      andrea (tecka) ratajova

      bez česneku není guláš

      chybí česnek a gulášové koření

      30.01.2013 20:58:21

      • ahoj
        ahoj

        Re: bez česneku není guláš

        gulášové koření je paprika, majoránka a česnek... takže chybí jen ten česnek ;-) každý ho nemusí, ale kdo chce, tak si ho tam dá i bez receptu... recepty jsou jen pro inspiraci... každý vaří podle vlastní chuti, jinak by to byla nuda...

        29.03.2013 10:16:59

    Nalezeno receptů: 169

    Přidat příspěvek k receptu Buřtguláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.