reklama
hledat uživatel
       

Buřtguláš

Oblíbené jídlo z brambor a uzeniny. Tento recept na buřtguláš je připravený v jednom hrnci.


  • 4,2

    872×

    4,1 872
  • 45 min

  • 195×

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 775 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 006 hodnocení

Nedělní ráno nemůže začít lépe: Vyzkoušejte recept na borůvkovo-banánové lívance

12. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 730 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Dokonalý hovězí biftek: Jak na to, aby byl opravdu šťavnatý?

11. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 777 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 674 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Postup přípravy

Cibule oloupeme a nasekáme najemno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Točený salám můžeme oloupat (ale není potřeba), podélně rozkrojíme a nakrájíme na půl kolečka.

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme brambory, koření, sůl a chvíli restujeme. Pak vše podlijeme vodou a vaříme téměř doměkka.

Hladkou mouku si rozkvedláme ve smetaně a nalijeme k poloměkkým bramborám. Když vše začne bublat, přidáme točený salám a dobře provaříme.

Před podáváním buřtguláš ještě dochutíme. Můžeme servírovat s chlebem, ale buřtguláš je sytý sám o sobě.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Buřtguláš

    Celkový počet komentářů: 184
    • geerryy
      geerryy

      buřtguláš

      Jak tak to tu pročítám, tak jen kroutím hlavou. Buřt guláš takový obyčejný a velice chutné jídlo. Řešíte tu nesmysly a přitom je to tak jednoduché. Vidím, že je to tu samí amatér. Klasická amerika na zahušťování mouka mléko či voda a neexistuje, aby se udělaly cucky jak tu popisujete. Umělci.

      10.04.2016 08:51:38

    • michal
      michal

      Komentář k receptu Buřtguláš

      není třeba zahušťovat jíškou - stačí z guláše vytáhnout pár brambor a rozetřené je vrátit zpět.podle potřeby zopakovat do požadované hustoty.
      jen je potřeba již na začátku "o bramboru" navíc ať v guláši neplave jen uzenina :-)

      14.01.2016 14:12:45

    • poupatko34
      poupatko34

      Dnes jsem ho zkusila poprvé uvařit,musím se přiznat že jsem přidala ještě masox a celé mé rodině to mooc chutnalo

      04.09.2015 18:13:15


    • Gituška
      Gituška

      Komentář k receptu Buřtguláš

      Tento recept mě zklamal, uvařila jsem vše podle toho a guláš byl hořký a neměl žádnou výraznou chuť, musela jsem improvizovat a dát tam ještě mnoho dalších ingrediencí abych guláš zachránila před záchodem. :-(

      01.09.2015 22:14:05

      • Petr
        Petr

        Re: Komentář k receptu Buřtguláš

        NO tohle slyším poprvé ...zahuštovat guláš smetanou...uáááááá vždy jen mouka z vodou...pokud máte hrudky děláte malinkou chybičku...nejprve sklenice se studenou vodou a poté se přisype mouka a rozkvedlá se...oki ??? smetana nikdy... jo a zahuštuje se až na konec..salám či klobáska se povaří již skoro v měkých bramborech stačí chvilička..... a poté zahustit....voda mouka!!!!!!

        02.11.2015 12:18:45

      • strucky
        strucky

        Re: Komentář k receptu Buřtguláš

        Mletá paprika při delším pražení hořkne. Nebude to Váš případ?

        24.11.2015 19:03:28

      • evarici
        evarici

        Re: Komentář k receptu Buřtguláš

        Záchod bych nekrmila, myslím, že i u vás se najdou bezdomovci, určitě by nepohrdli.

        13.01.2016 16:31:35

    • m (tecka) klail
      m (tecka) klail

      vylepšení buřtguláše

      Uvařil jsem malé vepř. koleno a buřtguláš tím zalil, místo vývaru, potom tam to koleno rozkrájel a bylo to bezvadný. No jednou to snad nevadí i když to není levné.

      18.12.2014 15:47:13

      • Pavel
        Pavel

        Re: vylepšení buřtguláše

        Pane Klaile, nás oba asi ortodoxní ukamenují. Já václavky a Vy rovnou koleno!
        Ale musela to být pecka, co jste uvařil, až budu zase s dětmi na chatě, jdu do toho podle Vás.
        ;o)
        Jen tomu asi nesmíme říkat "buřtguláš".
        ;o)

        08.08.2015 13:30:28


    Nalezeno receptů: 184

    Přidat příspěvek k receptu Buřtguláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.